Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptas gailenes ar pašmāju olu nūdelēm un parmezāna sieru

2017. gada 9. oktobris
Foto: Receptes.lv
Klasiskajai gaileņu mērcei garšu var bagātināt, nomainot piedevas, piemēram, pasniedzot to ar mājās gatavotām olu nūdelēm, kas ir viegli pagatavojamas. Gaileņu zemes aromātu ar svaigo pastu un parmezāna asumiņu visizteiktāk papildinās viegls, nedaudz dūmakains un augļains Pinot Noir vīns.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!
Pagatavošana
50 min
1. Lai pagatavo olu nūdeles, sajauc visas sastāvdaļas, mīklu labi izmīca un atstāj uz 20 minūtēm.
2. Pēc tam mīklu izrullē un ar nazi sagriež tievās strēmelītēs. Vāra verdošā ūdenī 10 – 20 sekundes, kamēr nūdeles uzpeld augšā.
3. Apcep sēnes sviestā ar olīveļļu un karstas liek bļodā ar olas dzeltenumiem, rīvēto parmezānu un pipariem. Pievieno tikko vārītas nūdeles un iecilā olu un siera krēmā. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu