Sākums > Receptes > Deserti

Smiltsērkšķu krēms (curd)

2017. gada 4. septembris
Foto: Janas kūkas
Smiltsērkšķu krēms ir pati pilnība - to var izmantot gan kā deserta sastāvdaļu, gan kā pildījumu un pārklājumu kūkām, tortēm. Ja koncentrēts krēms šķiet pa stipru, to iespējams pievienot saputotam krējumam, krēmsieram, biezpienam. Krēms lieliski papildinās saldu kūku un tā piesātinātā krāsa tīksminās jebkuru.
Pagatavošana
35 min
1. Traukā ielej smiltsērkšķu sulu un samaisa ar cukuru. Jāpiezīmē, ka to labāk darīt lielākā bļodā, lai, vēlāk to liekot ūdens peldē, traukam būtu mazāka saskarsme ar ūdens tvaiku.
2. Izvēlas mazu katliņu, kurā ielej aptuveni ceturto daļu ūdens, trauku ar smiltsērkšķu šķidrumu liek uz katliņa virsmas un karsē līdz cukurs izkusis.
3. Tikmēr citā traukā ar putojamo slotiņu kārtīgi sakuļ olas un olu dzeltenumus.
4. Smiltsērkšķu sulu noņem no ūdens peldes un lēnā strūklā pamazām lej pie sakultajām olām, masu kārtīgi maisot un pēc tam pārlej lielajā bļodā.
5. Tagad vajadzēs lielāku uzmanību - trauku atkal liek ūdens peldē (katliņā ar ūdeni, nelielā temperatūrā) un karsē, ar putojamo slotiņu nepārtraukti maisot līdz masa sabiezē.
Masa sabiezē 5-7 minūšu laikā.
Foto: Janas kūkas
6. Tad trauku noņem nost un iegūtajam krēmam pievieno sviestu. Sviesta daudzumu var regulēt pēc savām vēlmēm.
Foto: Janas kūkas
7. Krēms ir gatavs!

Lai labi garšo!
Foto: Janas kūkas
Uz augšu