Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Garneles spāņu gaumē

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Vienas no populārākajām tapām Spānijā ir gambas aj ajillo – sautētas garneles ar ķiplokiem, kas lieliski saskanēs ar visaromātiskāko Spānijas gaišo vīnogu šķirni Albarinio.
Paldies par recepti Rimi vīna dārza vīnzinim Mārcim Mitrevicam un gardēdim Normundam Baranovskim!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g jeb aptuveni 15 tīģergarneles
  • 100 ml nerafinētas olīveļļas
  • 60-90 ml spāņu brendija vai sausā šerija
  • 10 lielas ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
  • 1 citrona sula
  • 1 svaiga bagete
  • 3 tējk. sasmalcinātu svaigu pētersīļu
  • 1 tējk. sarkano piparu pārslu
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigi malti pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Dziļajā pannā uzkarsē eļļu, pievieno ķiplokus un sarkano piparu pārslas. Sautē aptuveni minūti, līdz ķiploki paliek maigi brūni.
  2. Uzgriežot lielāku gatavošanas temperatūru, pievieno garneles, citrona sulu un spāņu brendiju vai šeriju. Samaisa un sautē aptuveni 3 minūtes, līdz garneles kļūst rozā.
  3. Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pārkaistot ar sāli, pipariem un sasmalcinātiem pētersīļiem.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar svaigu bageti no pannas vai šķīvja, pirms tam pā...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīta biezpiena plācenīši

Rīta biezpiena plācenīši

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas