Cielaviņa

Recepte no grāmatas "ŠOKOLĀDE", autors - ANNA PANNA

Sastāvdaļas

  • 6 olu baltumi
  • 360 g cukura
  • 150 g lazdu riekstu (vai zemesriekstu)
  • Pildījumam:
  • 300 g tumšās šokolādes
  • 300 g saldā krējuma
  • Kā pildījumu var izmantot arī pašgatavotu nutellu

Pagatavošana

210 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai (režīms: augša un apakša + ventilators).
  2. Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz olbaltums kļuvis stingrs un viss cukurs izputojies. Tas aizņems aptuveni 10 - 15 minūtes. Pievieno sakapātus riekstus un iemaisa.
  3. No olbaltuma izveido 4 vienāda izmēra apļus uz 2 pannām. Pannas liek krāsnī uz 2 - 2,5 stundām. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un ieber bļodā.
  5. Katliņā liek sildīties saldo krējumu. Kad tas ir uzsilis (ne uzvārījies), pārlej pāri šokolādei. Atstāj 2 minūtes nostāvēties un samaisa, līdz izveidojies krēms.
  6. Bezē plāksnes pa vienai apsmērē ar krēmu. Ja izvēlējāties izmantot pašgatavoto nutellu, tad starp katru kārtu iesmērē 1 ēdamkaroti ar to.
  7. Dekorē ar riekstiem. Kūku liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.

    Lai labi garšo!
    Dekorē ar riekstiem. Kūku liek nostāvēties ledusskapī uz nak...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi