Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Cielaviņa

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepte no grāmatas "ŠOKOLĀDE", autors - ANNA PANNA
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 olu baltumi
  • 360 g cukura
  • 150 g lazdu riekstu (vai zemesriekstu)
  • Pildījumam:
  • 300 g tumšās šokolādes
  • 300 g saldā krējuma
  • Kā pildījumu var izmantot arī pašgatavotu nutellu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

210 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai (režīms: augša un apakša + ventilators).
  2. Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz olbaltums kļuvis stingrs un viss cukurs izputojies. Tas aizņems aptuveni 10 - 15 minūtes. Pievieno sakapātus riekstus un iemaisa.
  3. No olbaltuma izveido 4 vienāda izmēra apļus uz 2 pannām. Pannas liek krāsnī uz 2 - 2,5 stundām. Pēc cepšanas atdzesē.
  4. Pagatavo krēmu. Šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un ieber bļodā.
  5. Katliņā liek sildīties saldo krējumu. Kad tas ir uzsilis (ne uzvārījies), pārlej pāri šokolādei. Atstāj 2 minūtes nostāvēties un samaisa, līdz izveidojies krēms.
  6. Bezē plāksnes pa vienai apsmērē ar krēmu. Ja izvēlējāties izmantot pašgatavoto nutellu, tad starp katru kārtu iesmērē 1 ēdamkaroti ar to.
  7. Dekorē ar riekstiem. Kūku liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.

    Lai labi garšo!
    Dekorē ar riekstiem. Kūku liek nostāvēties ledusskapī uz nak...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Veģetārais pupiņu kotletes burgers

Veģetārais pupiņu kotletes burgers

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas