Recepte no grāmatas "ŠOKOLĀDE", autors - ANNA PANNA
Pagatavošana
210 min
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C temperatūrai (režīms: augša un apakša + ventilators).
2. Bļodā puto olu baltumus, pamazām pievienojot cukuru. Puto, līdz olbaltums kļuvis stingrs un viss cukurs izputojies. Tas aizņems aptuveni 10 - 15 minūtes. Pievieno sakapātus riekstus un iemaisa.
3. No olbaltuma izveido 4 vienāda izmēra apļus uz 2 pannām. Pannas liek krāsnī uz 2 - 2,5 stundām. Pēc cepšanas atdzesē.
4. Pagatavo krēmu. Šokolādi sasmalcina nelielos gabaliņos un ieber bļodā.
5. Katliņā liek sildīties saldo krējumu. Kad tas ir uzsilis (ne uzvārījies), pārlej pāri šokolādei. Atstāj 2 minūtes nostāvēties un samaisa, līdz izveidojies krēms.
6. Bezē plāksnes pa vienai apsmērē ar krēmu. Ja izvēlējāties izmantot pašgatavoto nutellu, tad starp katru kārtu iesmērē 1 ēdamkaroti ar to.
7. Dekorē ar riekstiem. Kūku liek nostāvēties ledusskapī uz nakti.