Sākums > Receptes > Konservējumi

Ķiršu kompots ar kardamonu

2017. gada 17. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Kompotu var gatavot arī bez kardamona, tā vietā pievienojot nelielu kanēļa miziņas gabaliņu un krustnagliņas.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Pagatavošana
120 min
1. Ķiršiem izņem kauliņus. Ogas kopā ar kardamonu pilda burkās.
2. Ūdeni kopā ar cukuru uzvāra un maisa, līdz cukurs izkusis. Sīrupu karstu pārlej ķiršiem.
3. Burkām uzliek vāciņus, karsē 30 minūtes 90 grādu temperatūrā (0,5 l burkas) un tad aizvāko.
4. Burkas uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu