Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ķiršu kompots ar kardamonu

FOTO: Depositphotos.com

Kompotu var gatavot arī bez kardamona, tā vietā pievienojot nelielu kanēļa miziņas gabaliņu un krustnagliņas.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 kg ķiršu
  • 2-3 ēd. k. kardamona pākšu
  • Sīrupam:
  • 1 l ūdens
  • 400-500 g cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Ķiršiem izņem kauliņus. Ogas kopā ar kardamonu pilda burkās.
  2. Ūdeni kopā ar cukuru uzvāra un maisa, līdz cukurs izkusis. Sīrupu karstu pārlej ķiršiem.
  3. Burkām uzliek vāciņus, karsē 30 minūtes 90 grādu temperatūrā (0,5 l burkas) un tad aizvāko.
  4. Burkas uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

    Lai labi garšo!
    Burkas uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

Lai labi garšo!

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Konservējumi

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas