Ķiršu kompots ar kardamonu

Ķiršu kompots ar kardamonu
Foto: Depositphotos.com
Kompotu var gatavot arī bez kardamona, tā vietā pievienojot nelielu kanēļa miziņas gabaliņu un krustnagliņas.
Recepte no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galēja; apgāds "Zvaigzne ABC"

Sastāvdaļas

  • 2 kg ķiršu
  • 2-3 ēd. k. kardamona pākšu
  • Sīrupam:
  • 1 l ūdens
  • 400-500 g cukura

Pagatavošana

120 min.
  1. Ķiršiem izņem kauliņus. Ogas kopā ar kardamonu pilda burkās.
  2. Ūdeni kopā ar cukuru uzvāra un maisa, līdz cukurs izkusis. Sīrupu karstu pārlej ķiršiem.
  3. Burkām uzliek vāciņus, karsē 30 minūtes 90 grādu temperatūrā (0,5 l burkas) un tad aizvāko.
  4. Burkas uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

    Lai labi garšo!
    Burkas uz brīdi noliek ar vāciņu uz leju.

Lai labi garšo!
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi