Apgrieztā zemeņu kūka

2017. gada 14. jūnijs
Foto: Receptes.lv
Receptes autors: AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar bloga Anna Panna autori Annu Birmani.
Pagatavošana
90 min
1. Skarsē krāsni līdz 185 grādiem. 20 cm cepamo formu noklāj ar cepamo papīru un maliņas ietauko ar kripatiņu sviesta.
2. Lielā bļodā sakuļ sviestu kopā ar cukuru. Mikserē, līdz izveidojas krēmīga gaiša masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes. Pielej vaniļu un iemaisa. Tad pakāpeniski pievieno paniņas un miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri.
3. Sakapā balto šokolādi, pievieno un samaisa.
4. Formas apakšu noklāj ar sagrieztām zemenēm (100 g). Gatavo mīklu lej pannā pa virsu ogām. Cep krāsnī 25 - 30 minūtes, līdz iedurot kūkā ar nazīti, tas iznāk ārā tīrs.
5. Pēc cepšanas vismaz 30 minūtes ļauj kūkai atdzist. Apgriež to. Pasniedz pārbērtu ar pūdercukuru un atlikušajām svaigajām zemenēm.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu