Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Mandeļu cepumi Amaretti

FOTO: Janas kūkas

Mani vismīļākie cepumi - mandeļu Amaretti. Kad pirmo reizi cepumus pagatavoju, biju tādā sajūsmā, ka paslēpu tos no mājiniekiem, lai viena varētu noēst...
Cepumus pa reizei uzcepu tad, kad vēlos sevi palutināt. Protams, tagad dalos arī ar pārējiem :))
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 250 g mandeļu miltu
  • 200 g pūdercukura
  • 2 lielu olu baltumi
  • 1 ēd. k. cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Traukā izsijā mandeļu miltus.
    Traukā izsijā mandeļu miltus.

    FOTO: Janas kūkas

  2. Mandeļu miltiem klāt iesijā pūdercukuru.
    Mandeļu miltiem klāt iesijā pūdercukuru.

    FOTO: Janas kūkas

  3. Olu baltumus (paturētus istabas temperatūrā) puto līdz noturīgām putu galotnītēm. Nepārtraucot putošanu, pieber cukuru un puto līdz masa spīdīga un noturīga. Olbaltuma masu liek pie mandeļu pūdercukura masas un samaisa.
    Olu baltumus (paturētus istabas temperatūrā) puto līdz notur...

    FOTO: Janas kūkas

  4. Ar rokām veido apaļas bumbiņas un liek uz plāts. Es cepu 140 grādu temperatūra 15 minūtes. Citos avotos minēta augstāka cepšanas temperatūra, bet man cepumi ātri sabrūnēja un vidus vēl nebija gatavs.
    Ar rokām veido apaļas bumbiņas un liek uz plāts. Es cepu 140...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Tādi izskatās gatavi cepumi. Tiem jāatdziest un drīz tie kļūs stingri un kraukšķīgi.
    Cepumus uzglabā slēgtā traukā.

    Lai labi garšo!
    Tādi izskatās gatavi cepumi. Tiem jāatdziest un drīz tie kļū...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Svaigi tomāti ar ķiplokiem ziemai

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA