Darba nedēļa noslēgusies un esat pelnījuši iepriecināt sevi un savus mīļos. Šo recepti varat pamainīt atbilstoši jūsu noskaņojumam un pieejamiem produktiem. Mēs šoreiz piedāvājam brokastu sāļo versiju - ar sieru un zaļumiem. Mīksta un smaržīga brokastu maize ar sieru... mmmm, īsts baudījums sestdienas rītam!
Recepte tapusi sadarbībā ar Dr.Oetker Latvia
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
9
porcijas
500gmiltu
300mlūdens
1ēd. k.sviesta
1ēd. k.cukura
1tējk.sāls
1paciņa sausā rauga "Dr. Oetker "
Pildījumam
300glabi kūstoša siera
Dilles
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
90 min.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Raugu izšķīdina siltā ūdenī.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Miltus izsijā lielā bļodā. Pievieno mīkstu sviestu, cukuru un sāli. Pa vidu izveido bedrīti un tur ielej rauga maisījumu.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Iemaisa mīklu. Mīklu pārliek uz darba virsmas un kārtīgi izmīca līdz tā atlīp no rokām. Tad izveido bumbu un ar spēku atsit to pret galda virsmu. Tad mīklu vēlreiz izmīca no malām uz iekšu, atkal izveido bumbu un atsit pret galda virsmu. Tā atkārto 10-12 reizes. Gala rezultātā sanāk ļoti elastīga mīkla. Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz galda virsmas uz 15 min. uzrūgt.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Pa to laiku sarīvē sieru un pievieno smalki sakapātas dilles.
Darba virsmu pārkaisa ar miltiem un sadala mīklu 8-10 daļās. Katru daļu izrullē, pa vidu liek pildījumu, malas ailipina ciet un izveido bumbu.
FOTO: Dr. Oetker Latvia
Bumbas saliek kartsumizturīgā formā. Ja viss nesalien formā, tad tās cep atsevišķi kā bulciņas. Sagataves apsedz ar tīru dvieli un ļauj uzcelties vēl 15 min. Apziež ar ūdeni, pārkaisa ar sieru un cep 25 - 30 min.