Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vārīti - apcepti vistu stilbiņi bazilikā un ķiploksālī

Vārīti - apcepti vistu stilbiņi bazilikā un ķiploksālī

FOTO: Zane Bloka

Sulīga un garšām bagāta vista. Galvenais - nepārvārīt! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 6 vistu stilbiņi
  • Kaltēts baziliks
  • Ķiploksāls
  • Ūdens
  • 1 lauru lapa
  • 3 smaržīgie pipari
  • Garšviela "Anniņa" bez sāls
  • 1 /2 tējk. sāls
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

100 min.
  1. Ūdenī liek vistas stilbiņus un vāra - ūdens daudzums nav liels, tā lai pietiek stilbiņiem izvārīties.
  2. Sagaida brīdi kad ūdens sāk putoties - kārtīgi visu to, kas peld ūdens virspusē noņem ar putu karoti.
  3. Kas vairāk nerodas nekādas putas, pievieno ūdeni lauru lapu, smaržīgos piparus, kaltētos garšaugus "Anniņa" un ~ 1/2 tējk. sāls.
  4. Vāra kamēr vista gatava. To var pārbaudīt iedurot stilbiņā, ja neizdalās sārts šķidrums - ņem vistu no ūdens ārā.
  5. Kamēr vista karsta apkaisa to ar kaltēto baziliku un ķiploksāli. Daudzums atkarīgs no katra paša ieskatiem - kuru garšu grib akcentēt.
  6. Atstāj gaļu uz stundu atpūsties.
    Atstāj gaļu uz stundu atpūsties.

    FOTO: Zane Bloka

  7. Labi sakarsētā pannā ar eļļu liek stilbiņus un strauji apcep, lai izveidojas kraukšķiga ādiņa. Gatavs!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas