Sausā ābolu plātsmaize bez olām

Kolekcijas: Fotorecepšu
Rudenī bez ābolu plātsmaizes nu nekādi! :) Pievieno saldējumu un būs vēl garšīgāk! :)

Sastāvdaļas

  • 7 āboli (var likt arī vairāk), ja ir skābi, tad vajadzēs mazliet pārbērt ar cukuru
  • 1 glāze/s mannā
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 paciņa sviesta
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera (bez kaudzes)
  • 1 tējk. vaniļas cukura

Pagatavošana

70 min.
  1. Mannā, cukuru, miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri - visu sajauc kopā bļodā.
  2. Sarīvē ābolus uz rupjās rīves.
  3. Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku trauku (manā gadījumā dziļais trauks, tādējādi plātsmaize sanāca kā sacepums), izvieto pusi no paredzētā sviesta daudzuma.
    Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku...
  4. Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu), sausā mīkla, āboli, sausā mīkla un tad pa virsu uzliek palikušo sviestu.
    Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu...
  5. Liek cepties uz 40 minūtēm ~180 grādiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

La kl 2016. gada 24. oktobris 12:04
Un cik tas sviests kopā?!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi