Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sausā ābolu plātsmaize bez olām

Sausā ābolu plātsmaize bez olām

FOTO: L.D.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Rudenī bez ābolu plātsmaizes nu nekādi! :) Pievieno saldējumu un būs vēl garšīgāk! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 7 āboli (var likt arī vairāk), ja ir skābi, tad vajadzēs mazliet pārbērt ar cukuru
  • 1 glāze/s mannā
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 paciņa sviesta
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera (bez kaudzes)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Mannā, cukuru, miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri - visu sajauc kopā bļodā.
  2. Sarīvē ābolus uz rupjās rīves.
  3. Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku trauku (manā gadījumā dziļais trauks, tādējādi plātsmaize sanāca kā sacepums), izvieto pusi no paredzētā sviesta daudzuma.
    Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku...

    FOTO: L.D.

  4. Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu), sausā mīkla, āboli, sausā mīkla un tad pa virsu uzliek palikušo sviestu.
    Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu...

    FOTO: L.D.

  5. Liek cepties uz 40 minūtēm ~180 grādiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Ķirbju pankūkas ar brūklenēm vai dzērvenēm

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas