Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Sausā ābolu plātsmaize bez olām

Sausā ābolu plātsmaize bez olām

FOTO: L.D.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Rudenī bez ābolu plātsmaizes nu nekādi! :) Pievieno saldējumu un būs vēl garšīgāk! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 7 āboli (var likt arī vairāk), ja ir skābi, tad vajadzēs mazliet pārbērt ar cukuru
  • 1 glāze/s mannā
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s miltu
  • 1 paciņa sviesta
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera (bez kaudzes)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Mannā, cukuru, miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri - visu sajauc kopā bļodā.
  2. Sarīvē ābolus uz rupjās rīves.
  3. Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku trauku (manā gadījumā dziļais trauks, tādējādi plātsmaize sanāca kā sacepums), izvieto pusi no paredzētā sviesta daudzuma.
    Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku...

    FOTO: L.D.

  4. Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu), sausā mīkla, āboli, sausā mīkla un tad pa virsu uzliek palikušo sviestu.
    Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu...

    FOTO: L.D.

  5. Liek cepties uz 40 minūtēm ~180 grādiem.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sāļā torte "Misters Kabacis"

Sāļā torte "Misters Kabacis"

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas