Rudenī bez ābolu plātsmaizes nu nekādi! :) Pievieno saldējumu un būs vēl garšīgāk! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
7āboli (var likt arī vairāk), ja ir skābi, tad vajadzēs mazliet pārbērt ar cukuru
1glāze/smannā
1glāze/scukura
1glāze/smiltu
1paciņa sviesta
1.5tējk.cepamā pulvera (bez kaudzes)
1tējk.vaniļas cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
70 min.
Mannā, cukuru, miltus, vaniļas cukuru, cepamo pulveri - visu sajauc kopā bļodā.
Sarīvē ābolus uz rupjās rīves.
Atkarībā cik biezu plātsmaizi grib - ņem paplāti vai dziļāku trauku (manā gadījumā dziļais trauks, tādējādi plātsmaize sanāca kā sacepums), izvieto pusi no paredzētā sviesta daudzuma.
FOTO: L.D.
Tad sāk kārtot: sausā mīkla, āboli (ja vajag, uzber cukuriņu), sausā mīkla, āboli, sausā mīkla un tad pa virsu uzliek palikušo sviestu.