Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopa gaļas burgers ar karamelizētu tomātu mērci

2016. gada 6. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)
Pagatavošana
60 min
1. Sākumā pagatavo karamelizētu tomātu mērci - siltā pannā ieber cukuru, sabrūnina, tad pievieno tomātu pastu, smalki sakapātu sīpola pusīti un sakapātus ķiplokus.
2. Visu mazliet apcep, tad pievieno tomātus savā sulā un uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes, līdz ir izveidojusies bieza mērce. Beigās pievieno medu.
3. Sieru un gurķi gareniski sagriež plānās šķēlēs. Nogriež divas tomāta šķēles.
4. Maizes bulciņu sāniski sagriež uz pusēm, iekšpusē ieziež nedaudz sviesta un uzsmērē sagatavoto tomātu mērci.
5. Visas pārējās sastāvdaļas kārto vienu virs otras, sākot no apakšas – sākumā liek salātlapu, tad gurķa šķēlītes, liellopu gaļas kotleti, sieru, tomāta šķēlīti, otru liellopu gaļas kotleti un visbeidzot vēl vienu tomātu šķēlīti.
6. Liek sakarsētā krāsnī un silda, kamēr izkūst siers!
7. Pasniedz uz šķīvja vai dēlīša un dekorē ar salātlapām!
8. Lielisku garšas piedzīvojumu!
Uz augšu