Paldies, par recepti "Rīgas Miesnieka" gaļas ekspertiem! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
1maizes bulciņa
2“Rīgas Miesnieks” liellopa burger-kotletes
2marinēti gurķi
1sarkanais sīpols
2tomātu šķēles
15gramu kūstoša siera
250g tomātu savā sulā
250g tomātu pastas
3ēd. k. cukura
2ķiploka daiviņas
1/2 ēd. k. medus
Šķipsniņa sāls
3ozollapu salātu lapas (vai citas pēc izvēles)
Piciņa sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Sākumā pagatavo karamelizētu tomātu mērci - siltā pannā ieber cukuru, sabrūnina, tad pievieno tomātu pastu, smalki sakapātu sīpola pusīti un sakapātus ķiplokus.
Visu mazliet apcep, tad pievieno tomātus savā sulā un uz lēnas uguns vāra apmēram 40 minūtes, līdz ir izveidojusies bieza mērce. Beigās pievieno medu.
Sieru un gurķi gareniski sagriež plānās šķēlēs. Nogriež divas tomāta šķēles.
Maizes bulciņu sāniski sagriež uz pusēm, iekšpusē ieziež nedaudz sviesta un uzsmērē sagatavoto tomātu mērci.
Visas pārējās sastāvdaļas kārto vienu virs otras, sākot no apakšas – sākumā liek salātlapu, tad gurķa šķēlītes, liellopu gaļas kotleti, sieru, tomāta šķēlīti, otru liellopu gaļas kotleti un visbeidzot vēl vienu tomātu šķēlīti.
Liek sakarsētā krāsnī un silda, kamēr izkūst siers!
Pasniedz uz šķīvja vai dēlīša un dekorē ar salātlapām!