Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Sēņu žuljēns

FOTO: Topi Vesels

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Man bērnībā bija vājība uz žuljēniem, atceros, kad mammas kafejnīcā vienmēr izdīcu pavāriem vistas vai sēņu žuljēna porciju pusdienās. Toreiz gan ēdienu rotāja bieza siera kārta un kārtīga saldā krējuma pievienotā vērtība.. man bija interese, vai šo ēdienu var pagatavot kaut kā veselīgāk, saglabājot lielisko, nostaļģijas pilno garšu? Šķiet, ka man izdevās! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

1
porcijas
  • 200 g sēņu (šampinjoni vai meža sēnes), sakapātas šķēlēs
  • 1 sarkanais sīpols, sagriezts
  • 1 /2 bundžas "Cosmoveda" kokosriekstu piena
  • 3 ēd.k. Marigold rauga pārslu
  • Gī sviests vai kokosriekstu eļļa cepšanai
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Muskatrieksts pēc garšas
  • Sauja svaigi sakapātas kinzas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

15 min.
  1. Uz pannas izkausē taukvielas, viegli apcep sīpolus, tad pievieno sēnes.
  2. Ik pa laikam maisot, sēnes sautē uz pannas, tad pievieno garšvielas un cep, līdz tās mīkstas un nedaudz zeltainas.
  3. Tad pievieno kokosriekstu pienu un sautē, līdz piens reducējies un izveidojusies bieza sēņu mērces konsistence.
  4. Pievieno rauga pārslas un kinzu, un pasniedz!
    Pievieno rauga pārslas un kinzu, un pasniedz!

    FOTO: Topi Vesels

  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas