Sēņu žuljēns

2016. gada 4. aprīlis
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Man bērnībā bija vājība uz žuljēniem, atceros, kad mammas kafejnīcā vienmēr izdīcu pavāriem vistas vai sēņu žuljēna porciju pusdienās. Toreiz gan ēdienu rotāja bieza siera kārta un kārtīga saldā krējuma pievienotā vērtība.. man bija interese, vai šo ēdienu var pagatavot kaut kā veselīgāk, saglabājot lielisko, nostaļģijas pilno garšu? Šķiet, ka man izdevās! :)
Pagatavošana
15 min
1. Uz pannas izkausē taukvielas, viegli apcep sīpolus, tad pievieno sēnes.
2. Ik pa laikam maisot, sēnes sautē uz pannas, tad pievieno garšvielas un cep, līdz tās mīkstas un nedaudz zeltainas.
3. Tad pievieno kokosriekstu pienu un sautē, līdz piens reducējies un izveidojusies bieza sēņu mērces konsistence.
4. Pievieno rauga pārslas un kinzu, un pasniedz!
Foto: Topi Vesels
5. Labu apetīti!
Uz augšu