Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Torte Napoleons

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kūkas formas diametrs 26 cm.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei ( 5 kārtām):
  • 5 glāzes miltu (šeit 1 glāze atbilst 200 ml)
  • 500 g sviesta
  • 1 glāze (var būt mazāk) ūdens ar nedaudz pievienotu etiķi (etiķūdenim jābūt viegli skābenam)
  • Šķipsniņa sāls
  • Krēmam:
  • 0.5 l piena
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g jeb ½ glāze cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 60 g miltu – (vienāds ar ½ glāzi vai 3 ēd. k.)
  • 70 g sviesta
  • 1 glāze saputota saldā krējuma
  • Pildījumam:
  • Blendētas brūklenes ar cukuru
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

230 min.
  1. Gatavojam trauslo/kapāto mīklu (ātrais variants):
  2. Uz galda virsmas izklāj silikona pamatni vai cepampapīru, vai arī platu bļodu un izsijā paredzēto miltu daudzumu.
  3. Aukstu sviestu uz rupjās rīves ierīvē miltos, ik pa brīdim tos viegli sajaucot ar jau sarīvēto sviestu.
    Aukstu sviestu uz rupjās rīves ierīvē miltos, ik pa brīdim t...

    FOTO: Janas kūkas

  4. Kad sviests sarīvēts un sajaukts ar miltiem, izveido vidū bedrīti un pamazām ielej etiķūdeni tik, cik nepieciešams, lai masa mīcot būtu viendabīga (varbūt visu nevajadzēs).
    Kad sviests sarīvēts un sajaukts ar miltiem, izveido vidū be...

    FOTO: Janas kūkas

  5. Visas sastāvdaļas ātri samīca viendabīgā masā un sadala 5 daļās, kuras ievieto ledusskapī.
    Visas sastāvdaļas ātri samīca viendabīgā masā un sadala 5 da...

    FOTO: Janas kūkas

  6. Tikmēr gatavo vārīto krēmu ar putukrējumu:
  7. Uzliek katliņā vārīties pienu.
  8. Tikmēr traukā sajauc olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru un maisa (neputo), līdz cukurs izkusis. Pievieno miltus un masu izmaisa līdz viendabīgai konsistencei.
  9. Tiklīdz piens uzmetis pirmo burbuli, noņem no plīts un lēnā strūklā lej klāt olu masai, vienlaicīgi to maisot.
  10. Rūpīgi izmaisa un lej atpakaļ katliņā (ja nepieciešams, katliņu izmazgā no piena nosēdumiem) un uz lēnas uguns karsē, šķidrumu visu laiku maisot, līdz tas sabiezē. Tad, kad masa ir sabiezējusi, enerģiski maisot, to vēl uz uguns pāris minūtes karsē.
    Rūpīgi izmaisa un lej atpakaļ katliņā (ja nepieciešams, katl...

    FOTO: Janas kūkas

  11. Karstai masai pievieno norādīto daudzumu (50 g) sviesta un samaisa. Pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi.
    Karstai masai pievieno norādīto daudzumu (50 g) sviesta un s...

    FOTO: Janas kūkas

  12. Atdzisušai masai pievieno glāzi saputotu saldo krējumu (var arī vairāk).
    Atdzisušai masai pievieno glāzi saputotu saldo krējumu (var...

    FOTO: Janas kūkas

  13. Gards pildījums kūkām ir gatavs!
    Gards pildījums kūkām ir gatavs!

    FOTO: Janas kūkas

  14. Cep plāksnes:
  15. Sadalītās 5 mīklas daļas izveltnē. Veltnē ar aprēķinu, lai plāksne ir lielāka par izvēlēto tortes diametru.
    Sadalītās 5 mīklas daļas izveltnē. Veltnē ar aprēķinu, lai p...

    FOTO: Janas kūkas

  16. Sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (vismaz 15 minūtes tai jābūt uzkarsētai) 200 grādu temperatūrā līdz plāksne ir brūna.
    Sadursta ar dakšiņu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (v...

    FOTO: Janas kūkas

  17. Tiklīdz plāksne izņemta no krāsns un uzlikta uz dēlīša, nomēra izvēlēto diametru - uzliek virsū tortes pamatni vai šķīvi un ar asu nazīti vai picas nazi apgriež maliņas. Tās sadrupina un izmanto dekorēšanai.
    Tiklīdz plāksne izņemta no krāsns un uzlikta uz dēlīša, nomē...

    FOTO: Janas kūkas

  18. Tagad pats patīkamākais, liekam torti kopā. Uz pirmās kārtas smērē krēmu, uz otrās - skābu ievārījumu (brūklenes, dzērvenes, bet var improvizēt) un krēmu, trešajā, ceturtajā un piektajā krēms (var variēt un divās kārtās smērēt ogu masu, bet var arī to nesmērēt vispār).
    Tagad pats patīkamākais, liekam torti kopā. Uz pirmās kārtas...

    FOTO: Janas kūkas

  19. Kūku dekorēt var dažādi - gan tradicionāli ar sadrupinātu biskvītu, gan no krēma veidojot dekorus, gan izmantojot ogas.

    Lai labi garšo!
    Kūku dekorēt var dažādi - gan tradicionāli ar sadrupinātu bi...

    FOTO: Janas kūkas

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas