Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Tīģergarneles saldskābajā marinādē

Tīģergarneles saldskābajā marinādē

FOTO: A.J.

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

8
porcijas
  • 1 kg tīģergarneļu
  • 600 g ķiršu tomātu
  • 60 g sviesta
  • 2 citroni
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 buntes diļļu
  • 1 bunte pētersīļu
  • 1 čili pipars
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 3 ēd. k. čili mērces
  • 3 tējk. medus
  • 1.5 tējk. sojas mērces
  • Sāls
  • Pipari
  • Sausā paprika pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Notīra tīģergarneles. Liek bļodā.
  2. Klāt liek sāli, piparus, papriku, medu, sarīvētu ķiploku, sagrieztu čili piparu, izspiestu citrona sulu no viena citrona, sojas mērci, čili mērci, sakapātas dilles un pētersīļus. Vēl klāt liek pusi no otra citrona, vienkārši sagrieztu pusripiņās. Visu kārtīgi samaisa un uz 30 min. atstāj iemarinēties.
  3. Sagriež smalki sarkano sīpolu. Ķiršu tomātus griež uz pusēm.
  4. Uz pannas izkausē sviestu un liek cepties sīpolus un tomātus. Pēc pāris minūtēm viss sāks sautēties. Kārtīgi sautē, līdz brīdim, kad tomāti kļūst mīksti, bet ne gatavi.
  5. Tad klāt liek tīģergarneles ar visu marinādi un sautē vēl 10 - 15 min., līdz garneles ir gatavas, bet ne sīkstas.
  6. Karstas kārto uz šķīvjiem vai bļodiņās un dekorē ar citrona šķēlēm.
    Karstas kārto uz šķīvjiem vai bļodiņās un dekorē ar citrona...

    FOTO: A.J.

  7. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Lavaša rulete ar karsti kūpinātu lasi kaloriju skaitītājiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas