Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Tīģergarneles saldskābajā marinādē

2016. gada 15. marts
Foto: A.J.
Pagatavošana
90 min
1. Notīra tīģergarneles. Liek bļodā.
2. Klāt liek sāli, piparus, papriku, medu, sarīvētu ķiploku, sagrieztu čili piparu, izspiestu citrona sulu no viena citrona, sojas mērci, čili mērci, sakapātas dilles un pētersīļus. Vēl klāt liek pusi no otra citrona, vienkārši sagrieztu pusripiņās. Visu kārtīgi samaisa un uz 30 min. atstāj iemarinēties.
3. Sagriež smalki sarkano sīpolu. Ķiršu tomātus griež uz pusēm.
4. Uz pannas izkausē sviestu un liek cepties sīpolus un tomātus. Pēc pāris minūtēm viss sāks sautēties. Kārtīgi sautē, līdz brīdim, kad tomāti kļūst mīksti, bet ne gatavi.
5. Tad klāt liek tīģergarneles ar visu marinādi un sautē vēl 10 - 15 min., līdz garneles ir gatavas, bet ne sīkstas.
6. Karstas kārto uz šķīvjiem vai bļodiņās un dekorē ar citrona šķēlēm.
Foto: A.J.
7. Labu apetīti!
Uz augšu