Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saldā prosas putra

FOTO: Topi Vesels

Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

TopiVesels.lv rīkotajās "Veselības un Fitnesa" vasaras nometnēs svētdienu rītos dalībnieki varēja baudīt sildošo un saldo prosas putru, kuras radītāja ir TopiVesels.lv komandas gardāko recepšu autore Indra (jeb Ances mīļā mamma!). Prosa nesatur glutēnu, tāpēc šis ir viens no produktiem, kuru iesaku lietot tiem, kuri raduši ēst putras un uzturā graudaugus lieto.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

3
porcijas
  • 1 glāze BIO prosas no SUPER Garden
  • 1 glāze sakapātu dateļu, pēc vēlamā salduma
  • 3 glāzes ūdens
  • 1 - 2 ēd. k. Gī sviesta vai kokosriekstu eļļas (vegānai versijai + apmaisīšanai un pasniegšanai)
  • Kanēļa standziņas
  • Kanēlis, garmasala (garšaugu maisījums)
  • Magoņu sēkliņas pēc vēlēšanās
  • Žāvētas dzērvenes, pīlādžogas pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Uzkarsē pannu un izkausē taukvielas.
  2. Apcep uz pannas kanēli, garmasalu un kanēļa standziņas (ja izmanto!)
  3. Tad uz pannas uzber prosu, apmaisa un mazliet apcep.
  4. Pievieno sagrieztās dateles, apmaisa un pievieno ūdeni. Uzliek vāku un atstāj gatavoties apmēram 20-25minūtes.
  5. Kad prosa uzbriedusi, to noņem no uguns, pievieno magoņu sēkliņas, dzērvenes un pīlādžogas pēc izvēles un apmaisa ar papildus taukvielām, lai putra sātīgāka!
  6. Pasniedz nogarnētu ar magoņu sēkliņām!

    Labu apetīti!
    Pasniedz nogarnētu ar magoņu sēkliņām!

Labu apetīti!

    FOTO: Topi Vesels

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas