Sākums > Receptes > Brokastis

Saldā prosas putra

2015. gada 22. decembris
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

TopiVesels.lv rīkotajās "Veselības un Fitnesa" vasaras nometnēs svētdienu rītos dalībnieki varēja baudīt sildošo un saldo prosas putru, kuras radītāja ir TopiVesels.lv komandas gardāko recepšu autore Indra (jeb Ances mīļā mamma!). Prosa nesatur glutēnu, tāpēc šis ir viens no produktiem, kuru iesaku lietot tiem, kuri raduši ēst putras un uzturā graudaugus lieto.
Pagatavošana
30 min
1. Uzkarsē pannu un izkausē taukvielas.
2. Apcep uz pannas kanēli, garmasalu un kanēļa standziņas (ja izmanto!)
3. Tad uz pannas uzber prosu, apmaisa un mazliet apcep.
4. Pievieno sagrieztās dateles, apmaisa un pievieno ūdeni. Uzliek vāku un atstāj gatavoties apmēram 20-25minūtes.
5. Kad prosa uzbriedusi, to noņem no uguns, pievieno magoņu sēkliņas, dzērvenes un pīlādžogas pēc izvēles un apmaisa ar papildus taukvielām, lai putra sātīgāka!
6. Pasniedz nogarnētu ar magoņu sēkliņām!

Labu apetīti!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu