Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Piparotā cūkgaļa sinepēs ar kazeņu mērci

2015. gada 13. decembris
Foto: Santa Maria
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē krāsni līdz 200°C temperatūrai.
2. Pārsmērē fileju ar sinepēm un pārkaisa ar sāli un pipariem.
3. Liek cūkgaļu cepešpannā un cep apmēram 20-25 minūtes, kamēr tā ir kļuvusi mīksta un iekšpusē vairs nav rozā. Uzliek uz dēlīša un pārklāj ar foliju.
4. Ielej buljonu katlā, sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam ļauj tam vārīties uz lēnas uguns 5-6 minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
5. Iejauc ūdenī miltus, samaisa un pievieno buljonam. Vāra mērci 2-3 minūtes, kamēr tā ir viegli sabiezējusi un kļuvusi dzidra.
6. Pievieno ogas un samaisa visu kopā. Pievienojiet piparus un sāli pēc vēlēšanās.
7. Sagriezž kartupeļus 1 cm kubiņos, pārlej ar eļļu un samaisa. Pārkaisiet ar sāli un pipariem un liek cepešpannā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
8. Cep krāsnī apmēram 15 minūtes, kamēr kartupeļi kļuvuši mīksti un kraukšķīgi.
9. Pasniedziet cūkgaļu, sagrieztu šķēlēs, un liek to uz šķīvjiem kopā ar kraukšķīgajiem kartupelīšiem. Pārlej ar mērci un rotā ar timiānu.

Labu apetīti!
Foto: Santa Maria
Uz augšu