Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saldie ezīši

FOTO: DACE RUDZUSĪKA

No manas bērnības saldā kartupeļa tapa mūsdienīgie "ezīši".
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

35
porcijas
  • 2 cepumu paciņas klasiskās "Selga"
  • 1 cepumu paciņa šokolādes
  • 2 ēd. k. kakao
  • Buņdža iebiezinātā piena
  • 180 g sviesta
  • 1 ēd. k. konjaka
  • Dekorēšanai:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 ml skābā krējuma
  • 150 g cukura un
  • 1 paciņa vanelīncukura
  • Rozīnes šokolādē
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Cepumus sablenderē.
  2. Sviestu izkausē ūdens peldē.
  3. Pievieno sablenderētiem cepumiem sviestu izkausēto, samaisa.
  4. Pievieno iebiezināto pienu, kakao un konjaku. Visu samaisa. Veidojas plastalīnveidīga massa.
  5. Veido mazus "ezīšus". Degungalā liek rozīni šokolādē. "Ezīšus" liek 60 min. lepusskapī.
  6. Dekorēšanai: Saldajam krējumam pievieno klāt skābo krējumu, cukuru un vanelīncukuru un visu putoj līdz veidojas tvirtas putas. Dekorē "ezīša adatas", actiņas veido no izkausētās šokolādes.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Labākā soļanka

Labākā soļanka

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas