Saldie ezīši

4 1
No manas bērnības saldā kartupeļa tapa mūsdienīgie "ezīši".

Sastāvdaļas

35 porcijas
  • 2 cepumu paciņas klasiskās "Selga"
  • 1 cepumu paciņa šokolādes
  • 2 ēd. k. kakao
  • Buņdža iebiezinātā piena
  • 180 g sviesta
  • 1 ēd. k. konjaka
  • Dekorēšanai:
  • 200 ml saldā krējuma
  • 200 ml skābā krējuma
  • 150 g cukura un
  • 1 paciņa vanelīncukura
  • Rozīnes šokolādē

Pagatavošana

60 min.
  1. Cepumus sablenderē.
  2. Sviestu izkausē ūdens peldē.
  3. Pievieno sablenderētiem cepumiem sviestu izkausēto, samaisa.
  4. Pievieno iebiezināto pienu, kakao un konjaku. Visu samaisa. Veidojas plastalīnveidīga massa.
  5. Veido mazus "ezīšus". Degungalā liek rozīni šokolādē. "Ezīšus" liek 60 min. lepusskapī.
  6. Dekorēšanai: Saldajam krējumam pievieno klāt skābo krējumu, cukuru un vanelīncukuru un visu putoj līdz veidojas tvirtas putas. Dekorē "ezīša adatas", actiņas veido no izkausētās šokolādes.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize