Sākums > Receptes > Zupas

Sildošā lēcu zupa ar pašceptu maizi

2015. gada 24. novembris
Foto: Nataša Rogova
Mmm, kas par skaistu, sildošu zupu ir sanākusi. Zupas pagatavošana prasa vien 30 minūtes, bet maizes recepte tik tā, kā bonuss, ja kādam ir vēlēšanās to gatavot.
Pagatavošana
180 min
1. Ūdenī izšķīdina raugu, pievieno ieraugu, sāli, medu. Tālāk notecinātus kviešu putraimus un rudzu miltus. Izmaisa. Ber miltus un mīca mīklu, kura nelīp pie rokām.
Foto: Nataša Rogova
2. Apsedz un raudzē siltā vietā 120 minūtes.
3. Uzrūgušo mīklu sadala 4 daļās.
Foto: Nataša Rogova
4. Katru saveļ skaistā desā. Ļauj 10 minūtes atpūsties zem dvieļa.
5. Tad ņem divus gabalus un sarulē kopā, lai izveidojas pīne. Šādi izveido arī otru pīni.
6. Apsmērē ar sakultu olu un apber ar klijām.
7. Apsedz un raudzē stundu.
Foto: Nataša Rogova
8. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 220 grādiem 15 minūtes un tad ap 200 grādiem līdz maize gatava - brūna, vēl ap 20 minūtēm.
9. Maize ir ļoti aromātiska, mīksta un garšīga. Rauga daudzums atiecībā pret miltu daudzumu ir mazs.
10. Tālāk sagriezu maizi planās šķēlēs un apgrauzdēju cepeškrāsnī un izrādījās, ka garuzdiņiem ir vēl satriecošāka garša un aromāts vēl izteiktāks. Ja garšo ķiploki, tad garuzdinus bagātīgi ierīvē ar tiem.
Foto: Nataša Rogova
11. Atliek vēl zupu pagatavot: sasmalcina sīpolu. Kubiņos sagriež bekonu un burkānu. Uzkarsē katliņā nedaudz eļļu, apcep sīpolu, bekonu un burkānu kubinus 10 minūtes, apmaisot.
12. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, čilli piparu, ķimenes un kurkumu. Cep maisot vēl 5 minūtes.
13. Pielej ūdeni, uzvāra. Pa to laiku noskalo lēcas. Kad ūdens sāk vārīties, pieber lēcas. Skatās, vai ūdens pietiekami. Vāra apmaisot līdz lēcas gatavas.
Foto: Nataša Rogova
14. Pasniedzam ar aromātiskajiem maizes grauzdiņiem.
Foto: Nataša Rogova
15. Labu apetīti!
Uz augšu