Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Sildošā lēcu zupa ar pašceptu maizi

Sildošā lēcu zupa ar pašceptu maizi

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Mmm, kas par skaistu, sildošu zupu ir sanākusi. Zupas pagatavošana prasa vien 30 minūtes, bet maizes recepte tik tā, kā bonuss, ja kādam ir vēlēšanās to gatavot.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Zupai:
  • 250 g dzelteno lēcu 250g
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. kurkuma
  • 150 g bekona
  • 1 čilli pipars
  • Maizei:
  • 290 g kviešu putraimu (Putraimus aplejam ar karstu ūdeni un atstājam uz 12 stundām)
  • 290 g karsta ūdens
  • Ieraugs:
  • 100 g miltu
  • 68 g ūdens
  • 3 g svaigā rauga
  • 2 g sāls
  • Visu samaisam un liek hermētiskā traukā. Divas stundas istabas tempertūrā un tad vēl 12 ledusskapī
  • Sastāvdaļas maizei:
  • Uzrūgušais ieraugs
  • Uzbriedusie kviešu putraimi
  • 150 g rudzu miltu
  • 350 g ūdens
  • 10 g svaigā rauga
  • 150 g sāls
  • 1 ēd. k. medus
  • 500 g kviešu miltu
  • 1 ola apsmērēšanai
  • Klijas apviļāšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Ūdenī izšķīdina raugu, pievieno ieraugu, sāli, medu. Tālāk notecinātus kviešu putraimus un rudzu miltus. Izmaisa. Ber miltus un mīca mīklu, kura nelīp pie rokām.
    Ūdenī izšķīdina raugu, pievieno ieraugu, sāli, medu. Tālāk n...

    FOTO: Nataša Rogova

  2. Apsedz un raudzē siltā vietā 120 minūtes.
  3. Uzrūgušo mīklu sadala 4 daļās.
    Uzrūgušo mīklu sadala 4 daļās.

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Katru saveļ skaistā desā. Ļauj 10 minūtes atpūsties zem dvieļa.
  5. Tad ņem divus gabalus un sarulē kopā, lai izveidojas pīne. Šādi izveido arī otru pīni.
  6. Apsmērē ar sakultu olu un apber ar klijām.
  7. Apsedz un raudzē stundu.
    Apsedz un raudzē stundu.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 220 grādiem 15 minūtes un tad ap 200 grādiem līdz maize gatava - brūna, vēl ap 20 minūtēm.
  9. Maize ir ļoti aromātiska, mīksta un garšīga. Rauga daudzums atiecībā pret miltu daudzumu ir mazs.
  10. Tālāk sagriezu maizi planās šķēlēs un apgrauzdēju cepeškrāsnī un izrādījās, ka garuzdiņiem ir vēl satriecošāka garša un aromāts vēl izteiktāks. Ja garšo ķiploki, tad garuzdinus bagātīgi ierīvē ar tiem.
    Tālāk sagriezu maizi planās šķēlēs un apgrauzdēju cepeškrāsn...

    FOTO: Nataša Rogova

  11. Atliek vēl zupu pagatavot: sasmalcina sīpolu. Kubiņos sagriež bekonu un burkānu. Uzkarsē katliņā nedaudz eļļu, apcep sīpolu, bekonu un burkānu kubinus 10 minūtes, apmaisot.
  12. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, čilli piparu, ķimenes un kurkumu. Cep maisot vēl 5 minūtes.
  13. Pielej ūdeni, uzvāra. Pa to laiku noskalo lēcas. Kad ūdens sāk vārīties, pieber lēcas. Skatās, vai ūdens pietiekami. Vāra apmaisot līdz lēcas gatavas.
    Pielej ūdeni, uzvāra. Pa to laiku noskalo lēcas. Kad ūdens s...

    FOTO: Nataša Rogova

  14. Pasniedzam ar aromātiskajiem maizes grauzdiņiem.
    Pasniedzam ar aromātiskajiem maizes grauzdiņiem.

    FOTO: Nataša Rogova

  15. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas