Plūmju maize

2015. gada 24. novembris
Foto: Nataša Rogova
Burvīgs kumosiņš pie tējas tases.
Pagatavošana
120 min
1. Raugu sadrupina, uzber cukuru, gaidam līdz izkūst. Plūmes sablenderē biezenī, pielej ūdeni un uzsilda siltu.
2. Raugu ar cukuru apmaisa, pielej siltu plūmju, ūdens maisījumu.
3. Pieberam sāli, pievieno izkausētu sviestu.
4. Ber klāt miltus, pakāpeniski. Mīca mīklu līdz tā viegli atlec no virsmas un rokām.
5. Liekam traukā, apsedzam un raudzējam stundu vai līdz dubultojas apjomā.
Foto: Nataša Rogova
6. Uzrūgušu izmīca un sadala ap 65 g smagās , 16 bumbiņās.
Foto: Nataša Rogova
7. Katru apviļā mīcot, lai izveidojas skaistas, apaļas bumbiņas.
Foto: Nataša Rogova
8. Liekam atpūsties zem dvieļa uz 30 minūtēm.
Foto: Nataša Rogova
9. Mīklas bumbiņas uz cepamā papīra liek vienu pie otras, nedaudz piespiežam vienu pie otras. Apsedz un raudzē vēl stundu.
Foto: Nataša Rogova
10. Ar asu nazi gareniski iegriež rievu. Apsmērē ar pienu, ja vēlas uzkaisa cukuru un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200C ~ 25 - 30 min.
Foto: Nataša Rogova
11. Gatavas atdzesē zem dvieļa.
Foto: Nataša Rogova
12. Maizei ir burvīga plūmju garša, tā ir mīksta,viegli salda.

Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu