-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Plūmju maize
Burvīgs kumosiņš pie tējas tases.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
150 g svaigu plūmju biezeņa, plūmes ar mizu, bez kauliniem
-
150 ml ūdens
-
30 g sviesta
-
3 ēd. k. cukura
-
1/2 tējk. sāls
-
15 g svaigā rauga
-
600 g miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
120 min.
-
Raugu sadrupina, uzber cukuru, gaidam līdz izkūst. Plūmes sablenderē biezenī, pielej ūdeni un uzsilda siltu.
-
Raugu ar cukuru apmaisa, pielej siltu plūmju, ūdens maisījumu.
-
Pieberam sāli, pievieno izkausētu sviestu.
-
Ber klāt miltus, pakāpeniski. Mīca mīklu līdz tā viegli atlec no virsmas un rokām.
-
Liekam traukā, apsedzam un raudzējam stundu vai līdz dubultojas apjomā.
-
Uzrūgušu izmīca un sadala ap 65 g smagās , 16 bumbiņās.
-
Katru apviļā mīcot, lai izveidojas skaistas, apaļas bumbiņas.
-
Liekam atpūsties zem dvieļa uz 30 minūtēm.
-
Mīklas bumbiņas uz cepamā papīra liek vienu pie otras, nedaudz piespiežam vienu pie otras. Apsedz un raudzē vēl stundu.
-
Ar asu nazi gareniski iegriež rievu. Apsmērē ar pienu, ja vēlas uzkaisa cukuru un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200C ~ 25 - 30 min.
-
Gatavas atdzesē zem dvieļa.
-
Maizei ir burvīga plūmju garša, tā ir mīksta,viegli salda.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs