Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu strūdele un saldējums

2015. gada 24. novembris
Foto: Nataša Rogova
Strūdeli vislabāk ēst otrā dienā, jo tikko cepta mīkla būs cieta kraukšķīga, grūti sagriežama skaistos gabaliņos.
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo saldējumu: Olas dzeltenumam pievieno 2 ēd. k. cukura un pielej pienu. Izmaisa ar putojamo slotiņu un liek karsēties uz nelielas uguns. Nepārtraukti maisot, karsē līdz sabiezē.
Foto: Nataša Rogova
2. Gatavā iemaisa grieķu jogurtu.
Foto: Nataša Rogova
3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos. Cep cepeškrāsnī vai vāra katliņā ar pavisam nelielu ūdens daudzumu, tik tā lai nepiedegtu apakša.
4. Cepot cepeškrāsnī ūdens nav nepieciešams.
5. Gatavos ābolus sablenderē biezenī.
6. Ābolu biezenim pieliek ap 3 ēd. k. cukura un puto. Kad masa kļuvusi gaisīga, pievieno olas baltumu un turpina putot līdz gaišai, krēmīgai masai.
7. Viegli iecilā krēmu, kas sagatavots no grieķu jogurta un vārītā krēma.
Foto: Nataša Rogova
8. Liek trauciņos, tur saldētavā 3 stundas.
9. Gatavo mīklu strūdelei: bļodā sajauc olu, sāli, cukuru, krējumu, eļļu. Izmaisa, pievieno ūdeni.
10. Ber klāt miltus. Sākumā 1 glāzi (250 ml), bet pēc tam pa karotītei. Mīca mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.
11. Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
12. Mīkla sanāk ellastīga, ja to paņem vienā rokā un tur karājoties, tad tā staipās.
13. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas tempertūrā. Kad mīklu izņems no maisiņa, tā būs kļuvusi lipīga, bet nesatraucaties, tā tam jābūt.
14. Liek uz virsmas dvieli, viegli apkaisa ar miltiem.
Foto: Nataša Rogova
15. Liek virsū mīklu un rullē plānu, ka cauri spīd.
16. Pildījums: ābolus nomizo, sagriež kubinos. Apmaisa ar kukurūzas cieti, farīna cukuru un kanēli.
17. Mīklu apkaisa ar rīvmaizi.
18. Liek uz mīklas malas pildījumu.
19. Ar dvieļa palīdzību sarullē mīklu desā.
Foto: Nataša Rogova
20. Tieši tā pat ar dvieļa palīdzību srūdeli pārceļ uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
Foto: Nataša Rogova
21. Apsmērē ar izkausētu sviestu.
22. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.
Foto: Nataša Rogova
23. Gatavā strūdele skaisti apbrūnējusi.
Foto: Nataša Rogova
24. Atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.
Foto: Nataša Rogova
25. Pasniedz atdzisušu strūdeli ar saldējumu.
Foto: Nataša Rogova
26. Dekorē ar avenēm un kanēli.
Foto: Nataša Rogova
27. Atdziestot strūdeles mīklas kārtiņas atdalās un skaisti redzamas,tikko ceptai kārtiņas nav tik izteiksmīgas.
Foto: Nataša Rogova
28. Burvīgas garšas strūdele.
Vieglas, svaigas, maigas garšas saldējums..

Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu