Strūdeli vislabāk ēst otrā dienā, jo tikko cepta mīkla būs cieta kraukšķīga, grūti sagriežama skaistos gabaliņos.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
10
porcijas
Saldējumam:
250g ābolu, jau nomizoti un bez serdes
1ola
200g grieķu jogurta
60ml piena
5 ēd. k. cukura, pēc garšas var variēt
Strūdeles mīklai:
1ola
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. cukura
1ēd. k. skābā krējuma
2ēd. k. eļļas
1/2 glāze ūdens (125ml)
Milti tik, lai mīkla ir elastīga, bet nelīp pie rokām un ir viegli mīcāma
Strūdeles pildījumam:
500 g skābu, cietu ābolu
2ēd. k. farīna cukura
Kanēlis
2ēd. k. kukurūzas cietes
2ēd. k. rīvmaizes
Sviests apsmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Gatavo saldējumu: Olas dzeltenumam pievieno 2 ēd. k. cukura un pielej pienu. Izmaisa ar putojamo slotiņu un liek karsēties uz nelielas uguns. Nepārtraukti maisot, karsē līdz sabiezē.
FOTO: Nataša Rogova
Gatavā iemaisa grieķu jogurtu.
FOTO: Nataša Rogova
Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos. Cep cepeškrāsnī vai vāra katliņā ar pavisam nelielu ūdens daudzumu, tik tā lai nepiedegtu apakša.
Cepot cepeškrāsnī ūdens nav nepieciešams.
Gatavos ābolus sablenderē biezenī.
Ābolu biezenim pieliek ap 3 ēd. k. cukura un puto. Kad masa kļuvusi gaisīga, pievieno olas baltumu un turpina putot līdz gaišai, krēmīgai masai.
Viegli iecilā krēmu, kas sagatavots no grieķu jogurta un vārītā krēma.
Ber klāt miltus. Sākumā 1 glāzi (250 ml), bet pēc tam pa karotītei. Mīca mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.
Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
Mīkla sanāk ellastīga, ja to paņem vienā rokā un tur karājoties, tad tā staipās.
Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas tempertūrā. Kad mīklu izņems no maisiņa, tā būs kļuvusi lipīga, bet nesatraucaties, tā tam jābūt.
Liek uz virsmas dvieli, viegli apkaisa ar miltiem.
FOTO: Nataša Rogova
Liek virsū mīklu un rullē plānu, ka cauri spīd.
Pildījums: ābolus nomizo, sagriež kubinos. Apmaisa ar kukurūzas cieti, farīna cukuru un kanēli.
Mīklu apkaisa ar rīvmaizi.
Liek uz mīklas malas pildījumu.
Ar dvieļa palīdzību sarullē mīklu desā.
FOTO: Nataša Rogova
Tieši tā pat ar dvieļa palīdzību srūdeli pārceļ uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
FOTO: Nataša Rogova
Apsmērē ar izkausētu sviestu.
Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.
FOTO: Nataša Rogova
Gatavā strūdele skaisti apbrūnējusi.
FOTO: Nataša Rogova
Atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.
FOTO: Nataša Rogova
Pasniedz atdzisušu strūdeli ar saldējumu.
FOTO: Nataša Rogova
Dekorē ar avenēm un kanēli.
FOTO: Nataša Rogova
Atdziestot strūdeles mīklas kārtiņas atdalās un skaisti redzamas,tikko ceptai kārtiņas nav tik izteiksmīgas.