Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu strūdele un saldējums

Ābolu strūdele un saldējums

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Strūdeli vislabāk ēst otrā dienā, jo tikko cepta mīkla būs cieta kraukšķīga, grūti sagriežama skaistos gabaliņos.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • Saldējumam:
  • 250 g ābolu, jau nomizoti un bez serdes
  • 1 ola
  • 200 g grieķu jogurta
  • 60 ml piena
  • 5 ēd. k. cukura, pēc garšas var variēt
  • Strūdeles mīklai:
  • 1 ola
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 /2 tējk. cukura
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 2 ēd. k. eļļas
  • 1 /2 glāze ūdens (125ml)
  • Milti tik, lai mīkla ir elastīga, bet nelīp pie rokām un ir viegli mīcāma
  • Strūdeles pildījumam:
  • 500 g skābu, cietu ābolu
  • 2 ēd. k. farīna cukura
  • Kanēlis
  • 2 ēd. k. kukurūzas cietes
  • 2 ēd. k. rīvmaizes
  • Sviests apsmērēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo saldējumu: Olas dzeltenumam pievieno 2 ēd. k. cukura un pielej pienu. Izmaisa ar putojamo slotiņu un liek karsēties uz nelielas uguns. Nepārtraukti maisot, karsē līdz sabiezē.
    Gatavo saldējumu: Olas dzeltenumam pievieno 2 ēd. k. cukura...

    FOTO: Nataša Rogova

  2. Gatavā iemaisa grieķu jogurtu.
    Gatavā iemaisa grieķu jogurtu.

    FOTO: Nataša Rogova

  3. Ābolus nomizo, izgriež serdes, sagriež gabaliņos. Cep cepeškrāsnī vai vāra katliņā ar pavisam nelielu ūdens daudzumu, tik tā lai nepiedegtu apakša.
  4. Cepot cepeškrāsnī ūdens nav nepieciešams.
  5. Gatavos ābolus sablenderē biezenī.
  6. Ābolu biezenim pieliek ap 3 ēd. k. cukura un puto. Kad masa kļuvusi gaisīga, pievieno olas baltumu un turpina putot līdz gaišai, krēmīgai masai.
  7. Viegli iecilā krēmu, kas sagatavots no grieķu jogurta un vārītā krēma.
    Viegli iecilā krēmu, kas sagatavots no grieķu jogurta un vār...

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Liek trauciņos, tur saldētavā 3 stundas.
  9. Gatavo mīklu strūdelei: bļodā sajauc olu, sāli, cukuru, krējumu, eļļu. Izmaisa, pievieno ūdeni.
  10. Ber klāt miltus. Sākumā 1 glāzi (250 ml), bet pēc tam pa karotītei. Mīca mīklu līdz tā sāk atlekt no galda virsmas un rokām.
  11. Iesaku mīklas mīcīšanas procesa laikā nomazgāt rokas un turpināt mīcīt ar tīrām, šādi nepārcentīsimies ar miltiem un mīkla būs vajadzīgajā konsistencē.
  12. Mīkla sanāk ellastīga, ja to paņem vienā rokā un tur karājoties, tad tā staipās.
  13. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un patur 30 minūtes istabas tempertūrā. Kad mīklu izņems no maisiņa, tā būs kļuvusi lipīga, bet nesatraucaties, tā tam jābūt.
  14. Liek uz virsmas dvieli, viegli apkaisa ar miltiem.
    Liek uz virsmas dvieli, viegli apkaisa ar miltiem.

    FOTO: Nataša Rogova

  15. Liek virsū mīklu un rullē plānu, ka cauri spīd.
  16. Pildījums: ābolus nomizo, sagriež kubinos. Apmaisa ar kukurūzas cieti, farīna cukuru un kanēli.
  17. Mīklu apkaisa ar rīvmaizi.
  18. Liek uz mīklas malas pildījumu.
  19. Ar dvieļa palīdzību sarullē mīklu desā.
    Ar dvieļa palīdzību sarullē mīklu desā.

    FOTO: Nataša Rogova

  20. Tieši tā pat ar dvieļa palīdzību srūdeli pārceļ uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs.
    Tieši tā pat ar dvieļa palīdzību srūdeli pārceļ uz cepamās p...

    FOTO: Nataša Rogova

  21. Apsmērē ar izkausētu sviestu.
  22. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm.
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30...

    FOTO: Nataša Rogova

  23. Gatavā strūdele skaisti apbrūnējusi.
    Gatavā strūdele skaisti apbrūnējusi.

    FOTO: Nataša Rogova

  24. Atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.
    Atdzesē un apkaisa ar pūdercukuru.

    FOTO: Nataša Rogova

  25. Pasniedz atdzisušu strūdeli ar saldējumu.
    Pasniedz atdzisušu strūdeli ar saldējumu.

    FOTO: Nataša Rogova

  26. Dekorē ar avenēm un kanēli.
    Dekorē ar avenēm un kanēli.

    FOTO: Nataša Rogova

  27. Atdziestot strūdeles mīklas kārtiņas atdalās un skaisti redzamas,tikko ceptai kārtiņas nav tik izteiksmīgas.
    Atdziestot strūdeles mīklas kārtiņas atdalās un skaisti redz...

    FOTO: Nataša Rogova

  28. Burvīgas garšas strūdele.
    Vieglas, svaigas, maigas garšas saldējums..

    Lai labi garšo!
    Burvīgas garšas strūdele.
Vieglas, svaigas, maigas garšas s...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA