Šī ir kūka, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Kāds nogaršos,jo vēlēsies ienkārši zināt kā kaut kas tāds garšo. Bet cits, kā es, jau iemīlēsies izlasot sastāvdaļas un pagatavošanu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
12
porcijas
Sastāvdaļas krēmam:
250g indijas riekstu
1/2 citrona sula
4ēd. k kokosriekstu sviesta
Vaniļas cukurs
Sastāvdaļas biskvītam:
300g burkānu
1.5 glāzes auzu pārslu miltu
300g dateļu
1/2 glāze kokosa skaidiņu
1tējk. kanēļa
1/2 tejk. muskatrieksta
Dekorēju ar ķirbja sēkliņām
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Krēmam: Indijas riekstus, neceptus iemērc aukstā ūdenī uz 5 stundām. Nokāš, sablenderē kopā ar pārējām sastāvdaļām līdz krēmīgai masai. Liek ledusskapī.
Kūkas kartām: Burkānus sarīvē. Dateles var apliet ar karstu ūdeni, lai tās ķļūst mikstākas. Dateles un burkānus liku gaļasmašīnā ,jo blenderis nav tik jaudīgs. Bet pēc būtības visas sastāvdaļas, izņemot auzu miltus, liek blenderī un sablenderē. Iemaisa auzu miltus. Es dzirnaviņās sasmalcināju pilngraudu auzu pārslas miltos. Bet var arī citas pārslas izmantot - rudzu, kviešu, miežu.
No gatavās masas veido divas kārtas. Es izmantoju 24cm diametra formu, tomēr labāk būs 20 vai 18. Formā ieklāj pārtikas plēvi, liek vienmērīgi pusi no masas, piespiež, izlīdzina. Tieši tā pat arī ar atlikušo masu izveido otru kārtu. Liek ledusskapī uz pāris stundām.
FOTO: Nataša Rogova
Izņem no ledusskapja kūkas kārtas. Uz vienas smērē pusi krēma, pāri liek otru kārtu. Visu apsmērē ar atlikušo krēmu. Dekorē ar apgrauzdētām ķirbja sēkliņām, jo tās iederas gan vizuāli, gan arī garša sader.
Kūku tur ledusskapī līdz pasniegšanas brīdim.
Kūka ir slapja, bet viegli griežas ar assu nazi.
FOTO: Nataša Rogova
Perfekta garšas kompozīcija, izcila recepte.
FOTO: Nataša Rogova
Receptē iemīlējos jau pirms tā tika izmēģināta, jo izmantotās sastāvdaļas ir lieliskas, bet kad tika nogaršota biju stavā sajūsmā.
FOTO: Nataša Rogova
Vīram šī garša atgādina marcipānu. Salda, mitra kūka bez cukura, sviesta vai kaut kā cita, ko esam pieraduši pievienot kūkās.