Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Torte "Red velvet"

Torte "Red velvet"

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

16
porcijas
  • Biskvītam:
  • 200 g vārītas, rīvētas sarkanās bietes
  • 250 g sarkano ogu miksa, saldētas avenes, ķirši, dzērvenes, pāris kazenes
  • 1 ēd. k. 5 % etiķa vai 2 ēd. k. citrona sulas
  • 1 tējk. sodas
  • 1 glāze mannā ( 250ml)
  • 1.5 glāze rīsu miltu ( 375ml)
  • 1 glāze eļļas (250ml)
  • 1 glāze skābā krējuma (250ml)
  • 1 olas baltums
  • 1 glāze cukura
  • Vaniļas cukurs
  • Ruma esence
  • Krēmam:
  • 1 glāze piena (250ml)
  • 1 /3 glāze mannā
  • 250 ml saldā krējuma 35%
  • 50 g sviesta
  • Cukurs pēc garšas,ap 1/3 glāze
  • Vaniļas cukurs
  • Pāris ēdamkarotes kokosa skaidiņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Gatavo biskvītu. Atsaldē ogas. Man bija vienādā daudzumā ķirši, dzērvenes, avenes un pāris kazenes.
  2. Izvāra, atdzesē, nomizo, sarīvē sarkano bieti. Labāk izmantot to biešu šķirni, kuras ir garenas nevis apaļas, tās labāk saglabā krāsu.
  3. Sablenderē ogas, tad pievieno rīvētu bieti un citrona sulu vai etiķi. Visu kopā sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Ieteicams masu izlaizt caur rupju sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, bet es to neizdarīju. Secināju, ka tas nepieciešams, kad nogaršoju kūku, kauliņi ēdot jūtami, bet nav tik traki traucējoši.
    Ieteicams masu izlaizt caur rupju sietiņu, lai atbrīvotos no...

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Atsevišķā traukā samaisa cukuru, mannā, rīsu miltus, sodu. Iemaisa eļļu, krējumu, ogu biezeni. Kārtīgi izmaisa. Pievieno vaniļu, ruma esenci.
  6. Atsevišķi saputo olas baltumu ar šķipsniņu sāls, tad pievieno kādas 2 ēd. k. cukuru un puto līdz stingrām putām.
  7. Olas baltumu iecilā mīklā.
    Olas baltumu iecilā mīklā.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Formu iesmērē ar sviestu un apakšā ieklāj cepamo papīru, lai vieglāk biskvītu izdabūt.
  9. Lai būtu kūkas dekorēšanai drupačas nedaudz mīklu ielēju kēksa mazajā formiņā. Bet pārējo sadalīju divās daļās un cepu divus biskvītus 24 cm diametra formā.
    Lai būtu kūkas dekorēšanai drupačas nedaudz mīklu ielēju kēk...

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Formu apsedz ar foliju un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem 20 minūtes. Tad foliju noņem un cep ap 180 grādiem vēl kādas 15 minūtes.
  11. Gatavību pārbaudam iedurot sausu kociņu.
    Gatavību pārbaudam iedurot sausu kociņu.

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Necenšamies apbrūnināt biskvīta virsmu.Tai jāsaglabā sarkanais tonis.
  13. Cepu divus biskvītus, jo bietei raksturīgi mainīt krāsu, ja ilgi to cep.
  14. Ja būs viens biezs biskvīts, pastāv iespēja, ka biskvīts nebūs sarkanā tonī, bet gan paliks brūns.
  15. Atdzesē. Kēksu, ko cepu no šīs mīklas atdzesēju un sablenderēju, tās būs drupačas dekorēšanai.
  16. Gatavo krēmu. Pienā iemaisa 2 ēd. k. cukura un uzvāra mannā putru. Atdzesē, saputo kopā ar sviestu.
  17. Atsevišķi saputo saldo krējumu ar cukuru, vaniļu līdz izveidojas putukrējums.
  18. Ieputo mannā krēmu un nogaršo cukura daudzumu.
  19. Krēmā iemaisa nedaudz kokosa skaidiņas. Krēmu liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
  20. Tad ar pusi krēma apsmērē vienu biskvītu.
    Tad ar pusi krēma apsmērē vienu biskvītu.

    FOTO: Nataša Rogova

  21. Pāri liek otru biskvītu.
    Pāri liek otru biskvītu.

    FOTO: Nataša Rogova

  22. Ar atlikušo krēmu apsmērē visu kūku.
    Ar atlikušo krēmu apsmērē visu kūku.

    FOTO: Nataša Rogova

  23. Sānus apber ar drupačām ko ieguva no kēksa.
  24. Vidus daļu kūkai apber ar kokosa skaidiņām.
    Vidus daļu kūkai apber ar kokosa skaidiņām.

    FOTO: Nataša Rogova

  25. Manuprāt, ir pietiekami skaisti, ņemot vērā, ka krāsa ir dabīga.
    Manuprāt, ir pietiekami skaisti, ņemot vērā, ka krāsa ir dab...

    FOTO: Nataša Rogova

  26. Kūku liek ledusskapī uz vismaz stundu.
    Kūku liek ledusskapī uz vismaz stundu.

    FOTO: Nataša Rogova

  27. Maigs, mitrs biskvīts, maigs,viegls krēms.....

    Lai labi garšo!
    Maigs, mitrs biskvīts, maigs,viegls krēms.....

Lai labi g...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas