250g sarkano ogu miksa, saldētas avenes, ķirši, dzērvenes, pāris kazenes
1ēd. k. 5 % etiķa vai 2 ēd. k. citrona sulas
1tējk. sodas
1glāze mannā ( 250ml)
1.5 glāze rīsu miltu ( 375ml)
1glāze eļļas (250ml)
1glāze skābā krējuma (250ml)
1olas baltums
1glāze cukura
Vaniļas cukurs
Ruma esence
Krēmam:
1glāze piena (250ml)
1/3 glāze mannā
250ml saldā krējuma 35%
50g sviesta
Cukurs pēc garšas,ap 1/3 glāze
Vaniļas cukurs
Pāris ēdamkarotes kokosa skaidiņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
180 min.
Gatavo biskvītu. Atsaldē ogas. Man bija vienādā daudzumā ķirši, dzērvenes, avenes un pāris kazenes.
Izvāra, atdzesē, nomizo, sarīvē sarkano bieti. Labāk izmantot to biešu šķirni, kuras ir garenas nevis apaļas, tās labāk saglabā krāsu.
Sablenderē ogas, tad pievieno rīvētu bieti un citrona sulu vai etiķi. Visu kopā sablenderē līdz viendabīgai konsistencei.
Ieteicams masu izlaizt caur rupju sietiņu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem, bet es to neizdarīju. Secināju, ka tas nepieciešams, kad nogaršoju kūku, kauliņi ēdot jūtami, bet nav tik traki traucējoši.
Atsevišķi saputo olas baltumu ar šķipsniņu sāls, tad pievieno kādas 2 ēd. k. cukuru un puto līdz stingrām putām.
Olas baltumu iecilā mīklā.
FOTO: Nataša Rogova
Formu iesmērē ar sviestu un apakšā ieklāj cepamo papīru, lai vieglāk biskvītu izdabūt.
Lai būtu kūkas dekorēšanai drupačas nedaudz mīklu ielēju kēksa mazajā formiņā. Bet pārējo sadalīju divās daļās un cepu divus biskvītus 24 cm diametra formā.
FOTO: Nataša Rogova
Formu apsedz ar foliju un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem 20 minūtes. Tad foliju noņem un cep ap 180 grādiem vēl kādas 15 minūtes.