Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kārtainā ķirbja maize ar halvu un kakao

Kārtainā ķirbja maize ar halvu un kakao

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Sastāvdaļas
  • 250 g svaigs ķirbis vai 220g ķirbja biezenis
  • 2 slīpētas tēj.k sausais raugs
  • 70 g farīna cukurs
  • 30 g sviests
  • 125 ml piens
  • šķipsniņa sāls
  • 1 /2 tej.k kurkuma
  • 1 /4 tēj.k kardamons
  • 1 /4 tēj,k muskatrieksts
  • Milti,mcot manīs
  • Pildījums
  • 50 g sviests
  • 100 g halva
  • 2 ēd.k kakao
  • Farīna cukurs uz aci ap 2-3 ēd.k
  • 30 g sviests formas iesmērēšanai
  • Glazūrai
  • 1 ēd.k krēmsiers vai Kāruma kulinārijas biezpiens,kam ir tik pat laba garša un konsistence,bet daudz mazāk tauku
  • Pūdercukurs tik,lai glazūra būtu bieza,smērējama
  • Ja vēlas vaniļas cukurs vai kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Svaigu ķirbi sagriežam,izvāram ar 1 ēd.k ūdens.Sablenderējam,iemaisam sviestu līdz izkūst.Beram klāt garšvielas,sāli,cukuru,raugu,pielejam pienu.Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā ir maiga,ellastīga,bet nelīp pie rokām.
  2. Mīklu liekam ieeļotā bļodā,liekam maisiņā,kam sasienam galu.Lai mīkla ātrāk uzrūgst neatkarīgi no istabas tempertūras,katliņā uzvāram ūdeni,noņemam no uguns,uzliekam pāri mīklas bļodu un raudzējam stundu.
    Mīklu liekam ieeļotā bļodā,liekam maisiņā,kam sasienam galu....

    FOTO: Nataša Rogova

  3. Gatavo mīklu izmīcam,izrullējam taisnstūrī.
  4. Apsmērējam ar izkausētu sviestu,uzberam cukuru,uzdrupinam halvu un vēl kakao.
    Apsmērējam ar izkausētu sviestu,uzberam cukuru,uzdrupinam ha...

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Sagriežam mazos gabaliņos,tiem nav jābūt vienādiem.
  6. Formu,vislabāk der klasiska keksa, taisnstūra forma,iesmērējam ar sviestu.
    Formu,vislabāk der klasiska keksa, taisnstūra forma,iesmērēj...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Sagrieztos mīklas gabaliņus liekam vienu uz otra kā piramīdu un tad visu guļus ieliekam formā,piekārtojam un aplejam ar atlikušo izkausēto sviestu,pārberam ar drupačām no pildījuma,kas palika uz galda.Formu liekam maisiņā un raudzējam vēl 40 minūtes.
    Sagrieztos mīklas gabaliņus liekam vienu uz otra kā piramīdu...

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Cepam iepriekšš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200g ap 25 minūtēm.
    Cepam iepriekšš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200g ap 25 minūtēm.

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Gatavu atdzesējam un izņemam no formas.
    Gatavu atdzesējam un izņemam no formas.

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Glazūra:
  11. Krēmsieram,manā gadījumā kulinārijas biezpiens,iemaisam vaniļas cukuru un pa karotītei pūdercukuru.Pūdercukuru liekam tik,līdz glazūra kļūst bieza,ka netecēs prom no maizes.
  12. Uz atdzisušas maizes klājam glazūru.
    Uz atdzisušas maizes klājam glazūru.

    FOTO: Nataša Rogova

  13. Pasniedzam maizi šķīvītī ar dakšiņu.Ja nebiedē nosmērēt rokas,tad laužam un ēdam tā pat.
    Pasniedzam maizi šķīvītī ar dakšiņu.Ja nebiedē nosmērēt roka...

    FOTO: Nataša Rogova

  14. Maize ir loti mīksta, salda, mitra. Lieliski garšo pildījums- kakao un halva. Burvīgo garšas buķeti papldina maiga, krēmīga glazūra, kas nu dien nevar būt par daudz.
  15. Maize,kas pārspēj jebkuru kliņģeri.
    Maize,kas pārspēj jebkuru kliņģeri.

    FOTO: Nataša Rogova

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA