Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārtainā ķirbja maize ar halvu un kakao

2015. gada 11. novembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Svaigu ķirbi sagriežam,izvāram ar 1 ēd.k ūdens.Sablenderējam,iemaisam sviestu līdz izkūst.Beram klāt garšvielas,sāli,cukuru,raugu,pielejam pienu.Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā ir maiga,ellastīga,bet nelīp pie rokām.
2. Mīklu liekam ieeļotā bļodā,liekam maisiņā,kam sasienam galu.Lai mīkla ātrāk uzrūgst neatkarīgi no istabas tempertūras,katliņā uzvāram ūdeni,noņemam no uguns,uzliekam pāri mīklas bļodu un raudzējam stundu.
Foto: Nataša Rogova
3. Gatavo mīklu izmīcam,izrullējam taisnstūrī.
4. Apsmērējam ar izkausētu sviestu,uzberam cukuru,uzdrupinam halvu un vēl kakao.
Foto: Nataša Rogova
5. Sagriežam mazos gabaliņos,tiem nav jābūt vienādiem.
6. Formu,vislabāk der klasiska keksa, taisnstūra forma,iesmērējam ar sviestu.
Foto: Nataša Rogova
7. Sagrieztos mīklas gabaliņus liekam vienu uz otra kā piramīdu un tad visu guļus ieliekam formā,piekārtojam un aplejam ar atlikušo izkausēto sviestu,pārberam ar drupačām no pildījuma,kas palika uz galda.Formu liekam maisiņā un raudzējam vēl 40 minūtes.
Foto: Nataša Rogova
8. Cepam iepriekšš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200g ap 25 minūtēm.
Foto: Nataša Rogova
9. Gatavu atdzesējam un izņemam no formas.
Foto: Nataša Rogova
10. Glazūra:
11. Krēmsieram,manā gadījumā kulinārijas biezpiens,iemaisam vaniļas cukuru un pa karotītei pūdercukuru.Pūdercukuru liekam tik,līdz glazūra kļūst bieza,ka netecēs prom no maizes.
12. Uz atdzisušas maizes klājam glazūru.
Foto: Nataša Rogova
13. Pasniedzam maizi šķīvītī ar dakšiņu.Ja nebiedē nosmērēt rokas,tad laužam un ēdam tā pat.
Foto: Nataša Rogova
14. Maize ir loti mīksta, salda, mitra. Lieliski garšo pildījums- kakao un halva. Burvīgo garšas buķeti papldina maiga, krēmīga glazūra, kas nu dien nevar būt par daudz.
15. Maize,kas pārspēj jebkuru kliņģeri.
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu