Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Smalkmaizītes ar ābolu pildījumu

Smalkmaizītes ar ābolu pildījumu

FOTO: Nataša Rogova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 100 ml piena + 30 ml smērēšanai
  • 7 g sausā rauga
  • 1 ola
  • 1 ēd. k brūnā cukura, var arī parasto
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 30 g sviesta mīklā un 150 g smērēšanai nekadā gadījumā neizmantot margarīnu vai tauku pastas, ir vajadzīgs sviests
  • 300 - 350 g miltu
  • Pildījumam:
  • Āboli
  • Kukurūzas ciete
  • Cukurs
  • Kokosa skaidiņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Olu samaisa ar sāli, cukuru, pievieno sltu pienu, mīkstu sviestu (30 g) un izmaisa līdz viendabīga masa. Miltus iesākumā 1,5 glāzes sajauc ar raugu. Ber klāt šķidrajai masai.
  2. Ber klāt miltus tik, līdz mīkla nelīp pie rokām, bet mīklai nav jābūt sausai.
  3. Kārtīgi izmīca mīklu, kādas 8 minūtes.
  4. Liek maisiņā, sasien un raudzē ledusskapī ap 2 stundām.
    Liek maisiņā, sasien un raudzē ledusskapī ap 2 stundām.

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Kamēr mīkla vēl raudzējās, ņem 150 g sviestu un samaisa ar 1 ēd. k. miltiem. Sviestu ņem aukstu, pēc iespējas ātrāk samaisa un liek uz cepamā papīra.
  6. Saloka cepamo papīru kvadrātā, lai sviests ir tādā kā konvertā.
    Saloka cepamo papīru kvadrātā, lai sviests ir tādā kā konver...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Ar veramo pusi uz leju un rullē līdz vienmērīgam kvadrātam.
    Ar veramo pusi uz leju un rullē līdz vienmērīgam kvadrātam.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Liek saldētavā līdz būs nepieciešams.
  9. Mīklai vidū iegriež krustu, atloka uz sāniem, veidojot kvadrātu.
    Mīklai vidū iegriež krustu, atloka uz sāniem, veidojot kvadr...

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Mīklu izrullē taisnstūrī. Virsū liek auksto sviesta kvadrātu. Uzloka vienu malu līdz vidum, tad otru malu līdz vidum.
    Mīklu izrullē taisnstūrī. Virsū liek auksto sviesta kvadrātu...

    FOTO: Nataša Rogova

  11. Salipina abas malas kopā.
    Salipina abas malas kopā.

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Ar mīklas rulli iespiež visā mīklas garumā, lai vieglāk rullējās.
    Ar mīklas rulli iespiež visā mīklas garumā, lai vieglāk rull...

    FOTO: Nataša Rogova

  13. Tad mīklu apgriež un otrā pusē tieši tā pat saspiež.
    Tad mīklu apgriež un otrā pusē tieši tā pat saspiež.

    FOTO: Nataša Rogova

  14. Vienā virzienā rullē mīklu taisnstūrī, lēnām un nesteidzoties.
    Vienā virzienā rullē mīklu taisnstūrī, lēnām un nesteidzotie...

    FOTO: Nataša Rogova

  15. Saloka vienu malu līdz vidum, pāri otru malu.
  16. Sanāk šādi te.
  17. Liek saldētavā uz 25 minūtēm.
  18. Izņem, viegli apber ar miltiem, lai nekur nelīp rullējot.
  19. Atkal rullē gareniski, tā kā salocīts tādā virzienā. Izrullēto taisnstūri atkal salokam kā iepriekš.
  20. Tad atkal liek saldētavā apm. 25 minūtēm.
  21. Šādi vēl trešo reizi izrullē un patur saldētavā.
    Šādi vēl trešo reizi izrullē un patur saldētavā.

    FOTO: Nataša Rogova

  22. Pēc trīs reizēm pavadītām saldētavā, gatavo mīklu izrullē taisnstūrī.
    Pēc trīs reizēm pavadītām saldētavā, gatavo mīklu izrullē ta...

    FOTO: Nataša Rogova

  23. Sagriež trījstūrīšos.
  24. Lejas daļā iegriež, lai viegli rullējas kopā.
  25. Liek pildījumu. Ābolus, sarīvē uz rupjās rīves, iemais cukuru, kokosu un kukurūzas cieti.
    Liek pildījumu. Ābolus, sarīvē uz rupjās rīves, iemais cukur...

    FOTO: Nataša Rogova

  26. Sarullē smalkmaizītes.
    Sarullē smalkmaizītes.

    FOTO: Nataša Rogova

  27. Liek uz cepamās plāts, apsedz un raudzē 30 minūtes.
  28. Pēc tam apsmērē vai ar pienu, vai ar sakultu olas baltumu.
    Pēc tam apsmērē vai ar pienu, vai ar sakultu olas baltumu.

    FOTO: Nataša Rogova

  29. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~20 minūtes, līdz smalkmaizītes skaisti brūnas.
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~20 minūt...

    FOTO: Nataša Rogova

  30. Kraukšķīgi, burvīgi....
    Kraukšķīgi, burvīgi....

    FOTO: Nataša Rogova

  31. Gatavus varam apbērt ar pūdercukuru vai apliet ar šokolādi,tas jau pēc katra vēlēšanās.
    Gatavus varam apbērt ar pūdercukuru vai apliet ar šokolādi,t...

    FOTO: Nataša Rogova

  32. Man trakoti garšo kārtaina mīkla un tieši tā pat ābolu pildījums.
    Man trakoti garšo kārtaina mīkla un tieši tā pat ābolu pildī...

    FOTO: Nataša Rogova

  33. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas