1. Vidēja lieluma katliņu piepilda ar ūdeni līdz pusei, liek vārīties un pievieno šķipsnu sāls, un pāris pilienus olīveļļas.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Kamēr vārās ūdens, uz pannas, neizmantojot eļļu, apcep kūpinātu cūkgaļu, sagrieztu mazos kubiņos.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
3. Kad ūdens sāk vārīties - ber iekšā 200 g makaronu un vāra 8 - 10 minūtes.
4. Kad makaroni gatavi, nolej lieko ūdeni un ieber tos atsevišķā traukā.
5. Gatavojam siera mērci - katliņā izkausējot 50 g sviesta. Kad sviests izkusis, pievieno 300 ml piena un garšvielas - oregano un sāli.
6. Pievieno 2 ēd. k. miltu un turpina aktīvi maisīt.
7. Kad visi miltu kunkulīši ir izšķīduši, var pievienot 150 - 200 g sarīvēta siera.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
8. Kad siera mērce ieguvusi viendabīgu masu, tajā iecilā gatavos makaronus un nobeigumā pievieno apcepto cūkgaļu.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
9. Makaronus pasniedz, pievienojot svaigus rukolas dīgstus un pārberot ar “Zaļo sieru”.