Nav noslēpums, ka tieši makaroni ir vieni no ātrāk pagatavojamajiem otrajiem ēdieniem katra gardēža virtuvē, būtiskākais - kā tie tiek pagatavoti. Šajā reizē mēs vēlamies Tev parādīt kā nepilnā pusstundā pagatavot rudenīgu, maigu un uzturvielām bagātu maltīti sev un viesiem. Mums palīgos virtuvē piebiedrojas Latvijā ražoti gardumi - Vilma Anna olu makaroni, GC Grand gaļas izstrādājumi, Siera ražotnes "Zaļais siers" un "Absolūts ēd" dīgsti.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
4
porcijas
200g “Vilma Anna” olu makaronu
100- 150 g GC Grand kūpinātas cūkgaļas
150- 200 g siera (pēc izvēles)
50g sviesta
300ml piena
2ēd. k. miltu
"Absolūts ēd" rukolas dīgsti - pārkaisīšanai
Siera Ražotnes “Zaļais siers" - pārkaisīšanai
Oregano
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Vidēja lieluma katliņu piepilda ar ūdeni līdz pusei, liek vārīties un pievieno šķipsnu sāls, un pāris pilienus olīveļļas.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Kamēr vārās ūdens, uz pannas, neizmantojot eļļu, apcep kūpinātu cūkgaļu, sagrieztu mazos kubiņos.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Kad ūdens sāk vārīties - ber iekšā 200 g makaronu un vāra 8 - 10 minūtes.
Kad makaroni gatavi, nolej lieko ūdeni un ieber tos atsevišķā traukā.
Gatavojam siera mērci - katliņā izkausējot 50 g sviesta. Kad sviests izkusis, pievieno 300 ml piena un garšvielas - oregano un sāli.
Pievieno 2 ēd. k. miltu un turpina aktīvi maisīt.
Kad visi miltu kunkulīši ir izšķīduši, var pievienot 150 - 200 g sarīvēta siera.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Kad siera mērce ieguvusi viendabīgu masu, tajā iecilā gatavos makaronus un nobeigumā pievieno apcepto cūkgaļu.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Makaronus pasniedz, pievienojot svaigus rukolas dīgstus un pārberot ar “Zaļo sieru”.