Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Makaroni siera mērcē

2015. gada 5. novembris
Foto: Kas Lācītim Vēderā
Nav noslēpums, ka tieši makaroni ir vieni no ātrāk pagatavojamajiem otrajiem ēdieniem katra gardēža virtuvē, būtiskākais - kā tie tiek pagatavoti. Šajā reizē mēs vēlamies Tev parādīt kā nepilnā pusstundā pagatavot rudenīgu, maigu un uzturvielām bagātu maltīti sev un viesiem. Mums palīgos virtuvē piebiedrojas Latvijā ražoti gardumi - Vilma Anna olu makaroni, GC Grand gaļas izstrādājumi, Siera ražotnes "Zaļais siers" un "Absolūts ēd" dīgsti.
Pagatavošana
30 min
1. Vidēja lieluma katliņu piepilda ar ūdeni līdz pusei, liek vārīties un pievieno šķipsnu sāls, un pāris pilienus olīveļļas.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Kamēr vārās ūdens, uz pannas, neizmantojot eļļu, apcep kūpinātu cūkgaļu, sagrieztu mazos kubiņos.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
3. Kad ūdens sāk vārīties - ber iekšā 200 g makaronu un vāra 8 - 10 minūtes.
4. Kad makaroni gatavi, nolej lieko ūdeni un ieber tos atsevišķā traukā.
5. Gatavojam siera mērci - katliņā izkausējot 50 g sviesta. Kad sviests izkusis, pievieno 300 ml piena un garšvielas - oregano un sāli.
6. Pievieno 2 ēd. k. miltu un turpina aktīvi maisīt.
7. Kad visi miltu kunkulīši ir izšķīduši, var pievienot 150 - 200 g sarīvēta siera.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
8. Kad siera mērce ieguvusi viendabīgu masu, tajā iecilā gatavos makaronus un nobeigumā pievieno apcepto cūkgaļu.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
9. Makaronus pasniedz, pievienojot svaigus rukolas dīgstus un pārberot ar “Zaļo sieru”.
10. Labu apetīti!
Uz augšu