Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Smilšu mīklas ābolu kūciņas

Smilšu mīklas ābolu kūciņas

FOTO: Nataša Rogova

Šīs kūciņas man ļoti garšo, atceros tās no bērnības. Bet tik tagad pirmo reizi pati šādas pagatavoju. Pārāk daudz gatavoju un līdz pašam vienkāršākajam nekad netieku. Jo tiešām pagatavošana ir vienkārša un izdosies ik vienam.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

24
porcijas
  • Smilšu mīklai:
  • 200 g sviesta, kas pastāvējis istabas temperatūrā
  • 1 ola
  • 100 g baltā cukura vai pūdercukura. Es cukuru samaļu dzirnaviņās
  • 30 g brūnā cukura
  • 1 /2 tējk. sodas vai 1 tējk. cepamā pulvera
  • 330 g miltu
  • 50 g zemesriekstu
  • Šķipsniņa sāls
  • Ābolu ievārījumam:
  • Āboli Antonovka
  • Cukurs
  • Manna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Riekstus apgrauzdē, atdzesē un ar 30 g miltiem samaļ dzirnaviņās drupačās.
  2. Mīkstu sviestu saputo ar cukuru. Ieputo olu, sāli, zemesriekstu drupačas.
  3. Iemaisa iekšā miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri vai sodu.
  4. Samīca maigu mīklu. Lai vieglāk būtu rullēt es ieliku saldētavā līdz visu sagatavoju, atbrīvoju.
  5. Cepeškrāsni ieslēdz un uzkarsē līdz 200 grādiem.
  6. Mīklu sadala divās daļās. Katru izrullē ap 0,5 cm biezā taisnstūrī. Viegli sadursta ar dakšiņu.
    Mīklu sadala divās daļās. Katru izrullē ap 0,5 cm biezā tais...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Cep aptuveni 10 min., vai līdz mīklas maliņas viegli apbrūnē un virspuse kļūst sausa, pēc izskata gatava.
  8. Šādi izcep arī otru kārtu. Uzliek vienu uz otras un apgriež maliņas, lai tās būtu vienāda izmēra. Nogrieztās maliņas vajag saglabāt, jo vēlāk tās noderēs kūciņu dekorēšanai.
    Šādi izcep arī otru kārtu. Uzliek vienu uz otras un apgriež...

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Apsmērē ar ābolu ievārījumu, kas pagatavots šādi:
  10. Ābolus nomizo, sagriež mazos gabaliņos. Liek katlā ar cukuru pēc garšas. Man patīk skābens ievārījums. Vāra uz mazas uguns zem vāka līdz āboli izšķīduši. Iemaisa kādu karotīti mannā, lai ievārījums paliktu biezs. Bet mannā liek nedaudz, ne kā biezputrai.
  11. Atdzesē, kad ievārījums atdzisis, tas ir biezs un var smērēt uz smilšu kārtas.
  12. Apsmērē vienu kārtu, tad liek virsū otru un tai augšu arī apsmērē ar ievārījumu.
    Apsmērē vienu kārtu, tad liek virsū otru un tai augšu arī ap...

    FOTO: Nataša Rogova

  13. Mīklas maliņas, ko apgrieza, sablenderē un uzber uz kūkas.
    Mīklas maliņas, ko apgrieza, sablenderē un  uzber uz kūkas.

    FOTO: Nataša Rogova

  14. Apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī, lai ievelkas.
    Apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī, lai ievelkas.

    FOTO: Nataša Rogova

  15. Otrā dienā sagriež. Tikko cepta smilšu mīkla ir trausla, grūti griežas, bet pastāvējusi kūka nedaudz samitrinājās - kļuvusi paklausīgāka.
    Otrā dienā sagriež. Tikko cepta smilšu mīkla ir trausla, grū...

    FOTO: Nataša Rogova

  16. Tā kā ļoti iepatikās ķirbja putukrējums, tad arī šīs kūciņas dekorēju ar to. Šāds putukrējums labi tur formu arī ārpus ledusskapja.
    Tā kā ļoti iepatikās ķirbja putukrējums, tad arī šīs kūciņas...

    FOTO: Nataša Rogova

  17. Sanāca skaistas rudenīgas noskaņas kūciņas. Nedaudz uzfrišināju ar kakao un cukura pērlītēm.
    Sanāca skaistas rudenīgas noskaņas kūciņas. Nedaudz uzfrišin...

    FOTO: Nataša Rogova

  18. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas