-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Salāti
-
>
Fotorecepte siļķe kažokā
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
700 g siļķes
-
7 vārīti kartupeļi
-
500 g vārītu biešu
-
8 vārītas olas
-
3 sīpoli
-
200 g majonēzes
-
300 g krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Siļķi un sīpolus sagriež nelielos kantainos gabaliņos.
-
Vārītos kartupeļus, bietes un olas sarīve uz rupjās dārzeņu rīves.
-
Majonēzi un krējumu sajauc kopā, ko smērēt starp kartām.
-
Ņem dziļu stikla bļodu, parasti tā ir kantaina vai taisnstūra ar taisnām malām.
-
Pirms pāris mēnešiem es savējo kantaino bļodu veiksmīgi sasitu uz virtuves grīdas flīzēm.
-
Tāpēc ņēmu dziļu apaļo bļodu.
-
Pirmos kārto rīvētos kartupeļus, jo, manuprāt, tad salāti neatsulojas.
-
Tātad, kartupeļu kārta + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
-
Otrā kārta – kubiņos sagriezta siļķe + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
-
Trešā kārta sīpoli + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
-
Ceturtā kārtā 6 rīvētas olas + plāna kārta ar majonēzes un krējuma maisījumu.
-
Piektā kārta rīvētas bietes un pa virsu smalkāk rīvēta 2 olas.
-
Salātus liek ledusskapī uz nakti, lai garšas savelkas.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs