Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Niknais našķis

Foto: Kas Lācītim Vēderā
Šis našķis ir gana nikns, lai spētu pievarēt Tavu izsalkumu un žigli stiepjošo roku pēc kāda NEveselīga našķa. Viņš ir veselīgs, bagātīgs un dikti gaumīgs savā izskatā. Tu vari viņu apēst uzreiz, bet ja vēlies pataupīt arī kaimiņam, tad droši ļauj tam atveldzēties ledusskapī un gaidīt savu uznācienu.
Pagatavošana
45 min
1. Blenderī ieber 1 glāzi mandeļu un 1/2 glāzi žāvētu dzērveņu un sablenderē, līdz iegūst vienmērīgu masu.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Pievieno 1 glāzi ūdenī izmērcētu dateļu.
3. * Dateles būtu vēlams izmērcēt tīrā ūdenī vismaz 2 stundas pirms gatavošanas. Ideālākajā gadījumā - atstāt tās izmērcēties uz
4. visu nakti.
5. Reizē ar datelēm pievieno arī 1 ēd. k. vanilīna cukura un 2 ēd. k. brūnā cukura.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
6. Turpina blenderēt, līdz atkal iegūst viendabīgu masu un visas dateles ir sasmalcinātas.
7. Nobeigumā pieber 1/3 glāzes kakao un blenderē, līdz iegūst bumbiņu veidošanai atbilstošu masu.
8. * Ja masa šķiet nedaudz par sausu, var pievienot kādu tējkaroti ūdens.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
9. Našķa bumbiņas veido ar roku palīdzību tās sarullējot.
10. Kad esam ieguvuši vēlamo formu, našķi "izvārta", pēc
11. vēlēšanās - kokosriekstu skaidiņās vai kanēlī.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
12. Šo našķi var baudīt uzreiz pēc pagatavošanas, kā arī uzglabāt ledusskapī nākamajām dienām.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
13. Lai labi garšo! :)
Uz augšu