1. Blenderī ieber 1 glāzi mandeļu un 1/2 glāzi žāvētu dzērveņu un sablenderē, līdz iegūst vienmērīgu masu.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Pievieno 1 glāzi ūdenī izmērcētu dateļu.
3. * Dateles būtu vēlams izmērcēt tīrā ūdenī vismaz 2 stundas pirms gatavošanas. Ideālākajā gadījumā - atstāt tās izmērcēties uz
5. Reizē ar datelēm pievieno arī 1 ēd. k. vanilīna cukura un 2 ēd. k. brūnā cukura.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
6. Turpina blenderēt, līdz atkal iegūst viendabīgu masu un visas dateles ir sasmalcinātas.
7. Nobeigumā pieber 1/3 glāzes kakao un blenderē, līdz iegūst bumbiņu veidošanai atbilstošu masu.
8. * Ja masa šķiet nedaudz par sausu, var pievienot kādu tējkaroti ūdens.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
9. Našķa bumbiņas veido ar roku palīdzību tās sarullējot.
10. Kad esam ieguvuši vēlamo formu, našķi "izvārta", pēc
11. vēlēšanās - kokosriekstu skaidiņās vai kanēlī.

Foto: Kas Lācītim Vēderā
12. Šo našķi var baudīt uzreiz pēc pagatavošanas, kā arī uzglabāt ledusskapī nākamajām dienām.

Foto: Kas Lācītim Vēderā