Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konservējumi Kraukšķīgi mazsālīti gurķīši

Latvijas dobē audzis gurķītis un svelmains jūlija vakars. Nekas nevar būt labāks par to.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Svaigi gurķi
  • Ķiploks
  • Dilles
  • Mārrutku lapa
  • Upeņu lapas
  • Sāls
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sākumā tiek sagatavotas visas marinēšanai nepieciešamās sastāvdaļas.
    Sākumā tiek sagatavotas visas marinēšanai nepieciešamās sast...
  2. Ne pārāk smalki sakapā dilles.
    Ne pārāk smalki sakapā dilles.
  3. Saplēš mārrutku lapu (2-3cm) gabalos.
    Saplēš mārrutku lapu (2-3cm) gabalos.
  4. To pašu arī izdara ar aptuveni 4-5 vidēji mazām upeņu lapām.
    To pašu arī izdara ar aptuveni 4-5 vidēji mazām upeņu lapām.
  5. Un izvēlas 2, vidēja lieluma ķiploku daiviņas un pārgriež tās 4 daļās.
    Un izvēlas 2, vidēja lieluma ķiploku daiviņas un pārgriež tā...
  6. Marinēšanai paredzētajiem gurķīšiem apgriež abus galus, tāpēc, lai tajos labāk spētu iesūkties sālsūdens.
    Marinēšanai paredzētajiem gurķīšiem apgriež abus galus, tāpē...
  7. Sagatavo sālsūdeni. Uz 0.5 l ūdens ir nepieciešama 1 ēdamkarote rupjā maluma sāls.
    Sagatavo sālsūdeni. Uz 0.5 l ūdens ir nepieciešama 1 ēdamkar...
  8. Sālsūdeni kārtīgi samaisa un, kamēr marinēšanai paredzētajā traukā izkārto visas sastāvdaļas, to atstāj uz 5 minūtēm ievilkties.
  9. Garšaugus izkārto pa visu trauku, tā, lai tās apņemtu visus gurķīšus.
  10. Pēc tam kārto gurķus.
    Pēc tam kārto gurķus.
  11. Nobeigumā pievieno sagatavoto sālsūdeni un noslēdz trauku.
    Nobeigumā pievieno sagatavoto sālsūdeni un noslēdz trauku.
  12. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Konservējumi

Jaunākās receptes