Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ķīniešu tvaika maizītes

Ķīniešu tvaika maizītes

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 /2 tējk. šķīstošā rauga
  • 150 ml ūdens
  • 250 g miltu
  • Šķipsna sāls un cukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Raugu ber bļodā, uzlej 50 ml ūdens, ļauj 10 minūtes pastāvēt. Pievieno sāli, cukuru. Uzsijā miltus. Pielej vēl 50 ml ūdens un maisa mīklu. Atlikušos 50 ml ūdens lej pa daļām. Man palika pāri 25 ml ūdens un mīkla jau bija gatava. Mīca mīklu līdz tā ir viendabīga, gluda. Mīkla sanāk līdzīga kā pelmeņu mīkla, tikai daudz stingrāka. Kārtīgi izmīcītu mīklu liek traukā vai maisiņā, ko sasien.
    Raugu ber bļodā, uzlej 50 ml ūdens, ļauj 10 minūtes pastāvēt...

    FOTO: Nataša Rogova

  2. Ļauj 30 minūtes rūgt, tad atkal kārtīgi izmīca. Liek raudzēties tālāk vēl uz stundu vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
  3. No uzrūgušās mīklas veido maizītes, lai tās būtu skaistas, gludas. Mīca uz vidu no visiem sāniem, tad rokās vēl apviļā, lai šuve paslēpjas.
    No uzrūgušās mīklas veido maizītes, lai tās būtu skaistas, g...

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Liek uz dēlīša ar šuvi uz leju. Apsedz ar pārtikas plēvi vai ieliek maisiņā. Raudzē 30 minūtes.
  5. Sagatavo lielu katlu uz kura vēlams uzlikt metāla restīti, var arī koka dēlīti vai karstumizturīgu šķīvi.
    Sagatavo lielu katlu uz kura vēlams uzlikt metāla restīti, v...

    FOTO: Nataša Rogova

  6. Katlā uzvāra ūdeni, uzliek restīti tā, lai tā nesasniedz ūdeni. Uz restītes liek cepamo papīru. Uzrūgušās maizītes liek virsū. Apsedz ar bļodu vāka vietā. Vāra tā, lai ūdens katlā burbuļojas. Maizītes pēc 13 minūtēm bija gatavas.
    Katlā uzvāra ūdeni, uzliek restīti tā, lai tā nesasniedz ūde...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Restīti ar maizītēm noņem no katla, bet bļoda vēl lai paliek, lai nedaudz padziest maizītes.
    Restīti ar maizītēm noņem no katla, bet bļoda vēl lai paliek...

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Pēc 10 minūtēm jau var pasniegt. Maizītes ir ar spīdīgu garoziņu un ļoti mīkstu vidu.
    Pēc 10 minūtēm jau var pasniegt. Maizītes ir ar spīdīgu garo...

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Šādas maizītes pasniedz ar asu vai saldu ēdienu, ar tādu, kam ir izteikta, uzkrītoša garša. Piemēram asa zupa, vai salds ķīselis, ievārījums.
    Šādas maizītes pasniedz ar asu vai saldu ēdienu, ar tādu, ka...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

Makaroni ar malto gaļu un ķirbi

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas