Raugu ber bļodā, uzlej 50 ml ūdens, ļauj 10 minūtes pastāvēt. Pievieno sāli, cukuru. Uzsijā miltus. Pielej vēl 50 ml ūdens un maisa mīklu. Atlikušos 50 ml ūdens lej pa daļām. Man palika pāri 25 ml ūdens un mīkla jau bija gatava. Mīca mīklu līdz tā ir viendabīga, gluda. Mīkla sanāk līdzīga kā pelmeņu mīkla, tikai daudz stingrāka. Kārtīgi izmīcītu mīklu liek traukā vai maisiņā, ko sasien.
FOTO: Nataša Rogova
Ļauj 30 minūtes rūgt, tad atkal kārtīgi izmīca. Liek raudzēties tālāk vēl uz stundu vai līdz mīkla dubultojas apjomā.
No uzrūgušās mīklas veido maizītes, lai tās būtu skaistas, gludas. Mīca uz vidu no visiem sāniem, tad rokās vēl apviļā, lai šuve paslēpjas.
FOTO: Nataša Rogova
Liek uz dēlīša ar šuvi uz leju. Apsedz ar pārtikas plēvi vai ieliek maisiņā. Raudzē 30 minūtes.
Sagatavo lielu katlu uz kura vēlams uzlikt metāla restīti, var arī koka dēlīti vai karstumizturīgu šķīvi.
FOTO: Nataša Rogova
Katlā uzvāra ūdeni, uzliek restīti tā, lai tā nesasniedz ūdeni. Uz restītes liek cepamo papīru. Uzrūgušās maizītes liek virsū. Apsedz ar bļodu vāka vietā. Vāra tā, lai ūdens katlā burbuļojas. Maizītes pēc 13 minūtēm bija gatavas.
FOTO: Nataša Rogova
Restīti ar maizītēm noņem no katla, bet bļoda vēl lai paliek, lai nedaudz padziest maizītes.
FOTO: Nataša Rogova
Pēc 10 minūtēm jau var pasniegt. Maizītes ir ar spīdīgu garoziņu un ļoti mīkstu vidu.
FOTO: Nataša Rogova
Šādas maizītes pasniedz ar asu vai saldu ēdienu, ar tādu, kam ir izteikta, uzkrītoša garša. Piemēram asa zupa, vai salds ķīselis, ievārījums.