Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cannelloni ar spinātiem un malto gaļu

Cannelloni ar spinātiem un malto gaļu

FOTO: lietotājs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pildījumam:
  • 250 g Cannelloni makaronu
  • 500 g liellopa maltās gaļas
  • 240 g spinātu
  • 500 g tomātu pastas vai sakapātu tomātu bundžiņā
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšvielas
  • Baltajai mērcei:
  • 25 g sviesta
  • 25 g miltu
  • 300 ml piena
  • 70 g krēmveida siera ar garšaugiem
  • 30 g siera "Parmezāns"
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

85 min.
  1. Ja patīk, ka canneloni ir pārklāti daudz vairāk ar mērcīti, tad ieteiktu dubultot visas baltajai mērcei paredzētās sastāvdaļas.
    Ja patīk, ka canneloni ir pārklāti daudz vairāk ar mērcīti,...

    FOTO: lietotājs

  2. Pildījuma pagatavošana:
  3. Uzvāra ūdeni un ieliek pavārīt cannelloni trubiņas uz 3 minūtēm. Nokāš ūdeni un noliek cannelloni atdzist tā, lai trubiņas viena ar otru būtu atdalītas, citādi viss salips kopā.
  4. Pannā apcep sīpolus, ķiploku un apbrūnina malto gaļu - aptuveni 10-15 minūtes.
  5. Gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas un zaļumus. Var pievienot arī čili skaidiņas.
    Gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas un zaļumus. Var pie...

    FOTO: lietotājs

  6. Maltajai gaļai pievieno mazliet vairāk kā pusi no tomātu pastas. Ja nav pieejama, tad var arī aizvietot ar sakāpātiem tomātiem no bundžiņas. Ļauj tam visam uz nelielas liesmas vārīties aptuveni 15 minūtes.
    Maltajai gaļai pievieno mazliet vairāk kā pusi no tomātu pas...

    FOTO: lietotājs

  7. Kamēr gaļa cepas, pagatavo spinātus, apcepot tos katliņā aptuveni 3 minūtes.
    Kamēr gaļa cepas, pagatavo spinātus, apcepot tos katliņā apt...

    FOTO: lietotājs

  8. Kad spināti ir gatavi, tos mazliet sasmalcina un pievieno gaļai. Ļauj vēl 2 minūtes pildījumam gatavoties.
  9. Pēc tam gaļu noņem no liesmas un ļaujam masai mazliet atdzist, kamēr gatavo balto mērci ar ko pārliet cannelloni.
    Pēc tam gaļu noņem no liesmas un ļaujam masai mazliet atdzis...

    FOTO: lietotājs

  10. Baltās mērces pagatavošana:
  11. Izkausē sviestu un pievieno miltus.
    Izkausē sviestu un pievieno miltus.

    FOTO: lietotājs

  12. Lai mērce nebūtu kunkuļaina, pamazām pievieno pienu un ļauj 2 minūtes pavārīties.
    Lai mērce nebūtu kunkuļaina, pamazām pievieno pienu un ļauj...

    FOTO: lietotājs

  13. Kad mērce uzvārījusies, noņem no liesmas un iemaisa krēmveida sieru, kamēr siers ir izkusis mērcē.
    Kad mērce uzvārījusies, noņem no liesmas un iemaisa krēmveid...

    FOTO: lietotājs

  14. Atlikušo pastu vai sakapātos tomātus iesmērē cepamajā traukā.
    Atlikušo pastu vai sakapātos tomātus iesmērē cepamajā traukā...

    FOTO: lietotājs

  15. Piepilda canneloti trubiņas ar tējkaroti un liek lietā pirkstus, ja nepieciešams pilīdjumu iespiest dziļāk. Cannelloni kārto cieši citu pie cita virs tomātu pastas.
    Piepilda canneloti trubiņas ar tējkaroti un liek lietā pirks...

    FOTO: lietotājs

  16. Sakārtotās makaronu trubiņas pārlej ar balto mērci, noklājot visas trubiņas.
  17. Pārkaisa pāri Parmezāna sieru un liek cepeškrāsnī 180C grādu temperātūrā uz ~ 40-45 minūtēm.
  18. Pirmās 30 minūtes pārklāj ar folliju, vēlāk folliju noņem nost, lai mazliet iebrūnē.
    Pirmās 30 minūtes pārklāj ar folliju, vēlāk folliju noņem no...

    FOTO: lietotājs

  19. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Adventes tiramisu

Adventes tiramisu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas