Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cannelloni ar spinātiem un malto gaļu

2015. gada 24. aprīlis
Foto: lietotājs
Pagatavošana
85 min
1. Ja patīk, ka canneloni ir pārklāti daudz vairāk ar mērcīti, tad ieteiktu dubultot visas baltajai mērcei paredzētās sastāvdaļas.
Foto: lietotājs
2. Pildījuma pagatavošana:
3. Uzvāra ūdeni un ieliek pavārīt cannelloni trubiņas uz 3 minūtēm. Nokāš ūdeni un noliek cannelloni atdzist tā, lai trubiņas viena ar otru būtu atdalītas, citādi viss salips kopā.
4. Pannā apcep sīpolus, ķiploku un apbrūnina malto gaļu - aptuveni 10-15 minūtes.
5. Gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas un zaļumus. Var pievienot arī čili skaidiņas.
Foto: lietotājs
6. Maltajai gaļai pievieno mazliet vairāk kā pusi no tomātu pastas. Ja nav pieejama, tad var arī aizvietot ar sakāpātiem tomātiem no bundžiņas. Ļauj tam visam uz nelielas liesmas vārīties aptuveni 15 minūtes.
Foto: lietotājs
7. Kamēr gaļa cepas, pagatavo spinātus, apcepot tos katliņā aptuveni 3 minūtes.
Foto: lietotājs
8. Kad spināti ir gatavi, tos mazliet sasmalcina un pievieno gaļai. Ļauj vēl 2 minūtes pildījumam gatavoties.
9. Pēc tam gaļu noņem no liesmas un ļaujam masai mazliet atdzist, kamēr gatavo balto mērci ar ko pārliet cannelloni.
Foto: lietotājs
10. Baltās mērces pagatavošana:
11. Izkausē sviestu un pievieno miltus.
Foto: lietotājs
12. Lai mērce nebūtu kunkuļaina, pamazām pievieno pienu un ļauj 2 minūtes pavārīties.
Foto: lietotājs
13. Kad mērce uzvārījusies, noņem no liesmas un iemaisa krēmveida sieru, kamēr siers ir izkusis mērcē.
Foto: lietotājs
14. Atlikušo pastu vai sakapātos tomātus iesmērē cepamajā traukā.
Foto: lietotājs
15. Piepilda canneloti trubiņas ar tējkaroti un liek lietā pirkstus, ja nepieciešams pilīdjumu iespiest dziļāk. Cannelloni kārto cieši citu pie cita virs tomātu pastas.
Foto: lietotājs
16. Sakārtotās makaronu trubiņas pārlej ar balto mērci, noklājot visas trubiņas.
17. Pārkaisa pāri Parmezāna sieru un liek cepeškrāsnī 180C grādu temperātūrā uz ~ 40-45 minūtēm.
18. Pirmās 30 minūtes pārklāj ar folliju, vēlāk folliju noņem nost, lai mazliet iebrūnē.
Foto: lietotājs
19. Labu apetīti!
Uz augšu