Ja patīk, ka canneloni ir pārklāti daudz vairāk ar mērcīti, tad ieteiktu dubultot visas baltajai mērcei paredzētās sastāvdaļas.
FOTO: lietotājs
Pildījuma pagatavošana:
Uzvāra ūdeni un ieliek pavārīt cannelloni trubiņas uz 3 minūtēm. Nokāš ūdeni un noliek cannelloni atdzist tā, lai trubiņas viena ar otru būtu atdalītas, citādi viss salips kopā.
Pannā apcep sīpolus, ķiploku un apbrūnina malto gaļu - aptuveni 10-15 minūtes.
Gaļai pievieno sāli, piparus, garšvielas un zaļumus. Var pievienot arī čili skaidiņas.
FOTO: lietotājs
Maltajai gaļai pievieno mazliet vairāk kā pusi no tomātu pastas. Ja nav pieejama, tad var arī aizvietot ar sakāpātiem tomātiem no bundžiņas. Ļauj tam visam uz nelielas liesmas vārīties aptuveni 15 minūtes.
FOTO: lietotājs
Kamēr gaļa cepas, pagatavo spinātus, apcepot tos katliņā aptuveni 3 minūtes.
FOTO: lietotājs
Kad spināti ir gatavi, tos mazliet sasmalcina un pievieno gaļai. Ļauj vēl 2 minūtes pildījumam gatavoties.
Pēc tam gaļu noņem no liesmas un ļaujam masai mazliet atdzist, kamēr gatavo balto mērci ar ko pārliet cannelloni.
FOTO: lietotājs
Baltās mērces pagatavošana:
Izkausē sviestu un pievieno miltus.
FOTO: lietotājs
Lai mērce nebūtu kunkuļaina, pamazām pievieno pienu un ļauj 2 minūtes pavārīties.
FOTO: lietotājs
Kad mērce uzvārījusies, noņem no liesmas un iemaisa krēmveida sieru, kamēr siers ir izkusis mērcē.
FOTO: lietotājs
Atlikušo pastu vai sakapātos tomātus iesmērē cepamajā traukā.
FOTO: lietotājs
Piepilda canneloti trubiņas ar tējkaroti un liek lietā pirkstus, ja nepieciešams pilīdjumu iespiest dziļāk. Cannelloni kārto cieši citu pie cita virs tomātu pastas.
FOTO: lietotājs
Sakārtotās makaronu trubiņas pārlej ar balto mērci, noklājot visas trubiņas.
Pārkaisa pāri Parmezāna sieru un liek cepeškrāsnī 180C grādu temperātūrā uz ~ 40-45 minūtēm.
Pirmās 30 minūtes pārklāj ar folliju, vēlāk folliju noņem nost, lai mazliet iebrūnē.