Tomātu biezzupa ar lēcām

Restorāni "Tex-Mex" un "Tex-Mex Republic"
piedāvā vienkāršu recepti, ar kuru paspilgtināt gavēņa ēdienkarti.

Sastāvdaļas

  • 145 g tomātu savā sulā
  • 33 g sīpolu
  • 15 g Kanādas pelēko lēcu
  • 15 g Turku oranžo lēcu
  • 7 g ķiploku
  • 90 g dārzeņu buljona
  • 60 g tomātu sulas
  • 10 g sojas
  • 3 g cukura
  • 1 g sāls
  • 4 g pētersīļu
  • Pipari
  • Lauru lapas

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomizo un sagriež sīpolus un ķiplokus, viegli apcep.
  2. Tad tos pavāra kopā ar kapātiem tomātiem savā sulā, pievieno tomātu sulu un dārzeņu buljonu.
  3. Pievieno garšvielas un soju.
  4. Lēcas novāra sālsūdenī bez mērcēšanas, lai tās pēc iespējas mazāk plīstu.
  5. Zupu pasniedz 75 grādu karstumā, lej traukā un zupas vidū pievieno karstas lēcas. Dekorē ar kapātiem pētersīļiem.
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Aija 2016. gada 14. augusts 17:33
Ļoti garda tomātu un lēcu zupa! Rekomendēju. Es tikai cukuru, lauru lapas un piparus nemaz neliku. Tā vietā pievienoju vienu mazu smalki sagrieztu čilli pipariņu. Un dārzeņu buljona vietā- vistas buljonu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi