Sākums > Receptes > Zupas

Mana vieglā soļanka jeb desas zupa

2014. gada 28. novembris
Foto: Depositphotos.com
Kulinārija ir lieliska, jo pat tradicionālākās receptes pieļauj atkāpes, ja tā garšo labāk. Vārītas nieres nav visu gaumē, bet soļanka ar desu un kūpinātu gaļu – tā nepievils.
Pagatavošana
50 min
1. Kartupeļus nomizo, sagriež kubiciņos un liek vārīties. Jau sākumā pievieno mazliet sāli.
2. Reizē ar kartupeļiem liek vārīties sarīvētus marinētos gurķus.
3. Nomizo burkānu un sīpolu. Burkānu sarīvē un liek uz pannas apcepties.
4. Pa to laiku smalki sagriež sīpolu un liek cepties klāt pie burkāniem. Kad viss paliek zeltaini brūns, liek klāt pie zupas.
5. Sagriež abu veidu desas salmiņos. Vispirms apcep kūpināto desu, liek klāt zupai un tad apcep doktordesu, un liek zupā.
6. Pieliek tomātu pastu.
7. Liek klāt olīvas. Var veselas, bet man patīk uz pusi grieztas. (Es viņas lieku tikai garšai)
8. No pusītes citrona iespiež sulu.
9. Pievieno graudu piparus un garšvielas (es lieku kaltētu baziliku, persilādi, kaltētas dilles un mazliet universālo garšvielu).
10. Visu kopā pavāra vēl kādas 5 minūtes vai līdz tam brīdim, kad kartupeļi ir gatavi.
11. Pasniedz ar krējumu un citrona šķēlītēm.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu