Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Aroniju sula

Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Noskalo aronijas (var arī atstāt ar kātiņiem).
2. Ņem parasto blenderi un sablendē ogas, masu pārlej katlā.
3. Pielej klāt līdzīgu daudzumu ūdens (lai izskalinātu vairāk biezumus kā arī padarītu sulu ne tik stipru).
4. Ņem lielu marli un caur to pārlej šķidrumu otrajā katlā.
5. Pieber cukuru pēc garšas, vajag ļoti nedaudz, jo ogām jau ir pašām savs saldums.
6. Sulu sapilda pudelēs un sasaldē lietošanai ziemā.

Noderīgi:
* Gatavo ļoti uzmanīgi, vecās drēbēs utt. Viens sulas piliens spēj pamatīgi ieēsties;
* Sulu nevāra. Nav nekādas vajadzības vārīt, jau pie 70 grādiem zudīs daļa vērtīgo vielu;
* Saldē plastmasas pudelēs, jo stikla pudeles pie sasalšanas saplīsīs.
* Šīs sulas sastāvs ir tīra aroniju sula, viegli atšķaidīta ar ūdeni, lai nav tik stipra. Cukurs tiek maz likts klāt, tāpēc šis produkts ir veselīgs;
* Otra recepte ar ķiršu lapām un citronskābi ir pilnīga mānīšanās. Aroniju sula nevar ekstraģēties 24 vai 48 stundu laikā ūdenī, visa vērtīgā viela paliek iekšā pašā aronijā. Tas, kas notiek, ir sekojošais - citronskābe kalpo par pamatu 2 lietām. Pirmais - krāsas un mazliet arī garšas nolobīšana no aroniju ārpuses un iejaukšana ūdenī. Otrais - skābuma pievienošana. Ķiršu lapas, savukārt, ir aromatizators. Rezultātā jūs nevis iegūstat aroniju sulu (aronijas oga satur 80% sulas), bet gan citronskābes - cukura ūdeni ar aroniju krāsu un ķiršu lapu smaržu. Viss vērtīgais, kas ir pašā ogā, tiek izmests ārā.


Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu