Long john lazanja

Sastāvdaļas

  • 800 -1000 g liesa maltā cūkgaļa
  • 300 -400 g vājpiena biezpiens
  • 1 iepakojums lazanjas plāksnes (pietiks 2 reizēm)
  • Sīpols
  • 800 ml tomātu sula
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 0.5 l piens
  • 5 ēd.k. krējums vai baltais jogurts
  • Paprika
  • 50 g sviests
  • 3 ēd.k. kviešu milti
  • 1 paciņa rīvēts siers Džiuga
  • Santa Maria pipari
  • Provansas garšviela
  • Muskatrieksti

Pagatavošana

120 min.
  1. Gatavo "pildījumu". Biezpiena masai sajauc biezpienu ar krējumu/jogurtu, kubiņos sagrieztu papriku, ķiploku (saspiests) un sāli pēc garšas;
  2. Gaļas mērcei uz pannas apcep sīpolus, pievieno gaļu un Santa Maria piparus. Beigās pielej paštaisīto tomātu sulu;
  3. Bešamela mērcei sajauc kopā sviestu, miltus, Santa Maria piparus (dažādus), muskatriekstus un pienu;
  4. Cepamtraukā liek kārtās ( no apakšas uz augšu):
  5. Bešamels, lazanjas plāksnes (noklāj visu virsmas laukumu 1 kārtā);
  6. Gaļas mērce un Džiuga siers, plāksnes;
  7. Bešamels un biezpiena masa, plāksnes;
  8. Bešamels un gaļas mērce, siers, plāksnes;
  9. Bešamels un gaļas mērce, siers, plāksnes;
  10. Bešamela mērce (atlikusī);
  11. Visu pārkaisa ar atlikušo Džiuga sieru.
  12. Visu liek cepeškrāsnī 200 grādos uz aptuveni 45 min. - 60 min. Sākumā uzliek pa virsu foliju, lai neapdeg.
  13. Pēc 30 min pārbauda, un tad būs skaidrs, vai vajadzēs cept 45 minūtes vai visu stundu.
  14. * Otrā dienā garša ir vēl intensīvāka un labāka!
  15. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi