Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

2014. gada 31. jūlijs
Foto: Bruno
Receptes ideja aizgūta no interneta resursiem.
Pagatavošana
180 min
1. Sasmalcina cepumus un pievieno izkausētu sviestu, visu samīca kopā. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, ieklāj formā cepumu masu, izgludina un viegli ar plaukstu piespiež. Formu ar visu masu uz 40 min. ievieto ledusskapī.
Foto: Bruno
2. Bļodiņā sajauc saldo krējumu ar 20 g želatīna, noliek malā uz 20-30 min., lai uzbriest. Pēc uzbriešanas želatīnu ar saldo krējumu liek karstā ūdens peldē un maisa līdz želatīns izšķīdis. Galvenais - nepārkarsēt, noliek malā, lai atdziest.
Foto: Bruno
3. Sajauc biezpienu ar jogurtu, cukuru, vaniļas cukuru. Lai samaisītu, izmanto rokas blenderi vai mikseri. Izmantojot blenderi, nebūs biezpiena kunkulīši. Kad jogurta un biezpiena masa samaisīta, pievieno uzbriedināto un izšķīdināto želatīnu un atkal kartīgi apmaisa pa 10 reizēm katra virzienā.
Foto: Bruno
4. Sagatavoto biezpiena masu lej cepamajā formā virs cepumu pamatnes. Ja nepieciešams, izlīdzina, un liek iekšā ledusskapī uz apmēram 2h.
5. Kad izņem kūku no ledusskapja, atliek tai pievienot vēl nedaudz krāsas, garšas un mīlestības. Paņem konservētos ķiršus. Sulu nelej arā, bet ielej katliņā. Pašus ķiršus pārgriež uz pusēm un izkārto smuki uz kūkas.
Foto: Bruno
6. Kad ķirši izkārtoti, laiks uztaisīt želeju. Tai izmanto "Tortenguss", kas visos lielākajos veikalos.
Foto: Bruno
7. Želejas pagatavošanai izmanto sulu no konservētajiem ķiršiem, pievieno nedaudz ūdens un divas paciņas "Tortenguss" pulvera. Seko līdzi norādēm, kas atrodamas uz iepakojuma.
Foto: Bruno
8. Želeju pēc uzvārīšanas atdzesē un uzlej kūkai pa virsu. Ieliek ledusskapī uz apm. 30 min., lai sacietē.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu