Sasmalcina cepumus un pievieno izkausētu sviestu, visu samīca kopā. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, ieklāj formā cepumu masu, izgludina un viegli ar plaukstu piespiež. Formu ar visu masu uz 40 min. ievieto ledusskapī.
FOTO: Bruno
Bļodiņā sajauc saldo krējumu ar 20 g želatīna, noliek malā uz 20-30 min., lai uzbriest. Pēc uzbriešanas želatīnu ar saldo krējumu liek karstā ūdens peldē un maisa līdz želatīns izšķīdis. Galvenais - nepārkarsēt, noliek malā, lai atdziest.
FOTO: Bruno
Sajauc biezpienu ar jogurtu, cukuru, vaniļas cukuru. Lai samaisītu, izmanto rokas blenderi vai mikseri. Izmantojot blenderi, nebūs biezpiena kunkulīši. Kad jogurta un biezpiena masa samaisīta, pievieno uzbriedināto un izšķīdināto želatīnu un atkal kartīgi apmaisa pa 10 reizēm katra virzienā.
FOTO: Bruno
Sagatavoto biezpiena masu lej cepamajā formā virs cepumu pamatnes. Ja nepieciešams, izlīdzina, un liek iekšā ledusskapī uz apmēram 2h.
Kad izņem kūku no ledusskapja, atliek tai pievienot vēl nedaudz krāsas, garšas un mīlestības. Paņem konservētos ķiršus. Sulu nelej arā, bet ielej katliņā. Pašus ķiršus pārgriež uz pusēm un izkārto smuki uz kūkas.
FOTO: Bruno
Kad ķirši izkārtoti, laiks uztaisīt želeju. Tai izmanto "Tortenguss", kas visos lielākajos veikalos.
FOTO: Bruno
Želejas pagatavošanai izmanto sulu no konservētajiem ķiršiem, pievieno nedaudz ūdens un divas paciņas "Tortenguss" pulvera. Seko līdzi norādēm, kas atrodamas uz iepakojuma.
FOTO: Bruno
Želeju pēc uzvārīšanas atdzesē un uzlej kūkai pa virsu. Ieliek ledusskapī uz apm. 30 min., lai sacietē.