Jogurta un biezpiena ķiršu kūka

5 1
Receptes ideja aizgūta no interneta resursiem.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 200 g cepumu "Selga"
  • 150 g sviesta
  • 340 g biezpiena
  • 180 g jogurta
  • 120 g saldā krējuma (10%)
  • 20 g želatīna
  • 90 g cukura
  • Tortu želeja
  • Konservēti ķirši
  • Vaniļas cukurs

Pagatavošana

180 min.
  1. Sasmalcina cepumus un pievieno izkausētu sviestu, visu samīca kopā. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, ieklāj formā cepumu masu, izgludina un viegli ar plaukstu piespiež. Formu ar visu masu uz 40 min. ievieto ledusskapī.
    Sasmalcina cepumus un pievieno izkausētu sviestu, visu samīc...
  2. Bļodiņā sajauc saldo krējumu ar 20 g želatīna, noliek malā uz 20-30 min., lai uzbriest. Pēc uzbriešanas želatīnu ar saldo krējumu liek karstā ūdens peldē un maisa līdz želatīns izšķīdis. Galvenais - nepārkarsēt, noliek malā, lai atdziest.
    Bļodiņā sajauc saldo krējumu ar 20 g želatīna, noliek malā u...
  3. Sajauc biezpienu ar jogurtu, cukuru, vaniļas cukuru. Lai samaisītu, izmanto rokas blenderi vai mikseri. Izmantojot blenderi, nebūs biezpiena kunkulīši. Kad jogurta un biezpiena masa samaisīta, pievieno uzbriedināto un izšķīdināto želatīnu un atkal kartīgi apmaisa pa 10 reizēm katra virzienā.
    Sajauc biezpienu ar jogurtu, cukuru, vaniļas cukuru. Lai sam...
  4. Sagatavoto biezpiena masu lej cepamajā formā virs cepumu pamatnes. Ja nepieciešams, izlīdzina, un liek iekšā ledusskapī uz apmēram 2h.
  5. Kad izņem kūku no ledusskapja, atliek tai pievienot vēl nedaudz krāsas, garšas un mīlestības. Paņem konservētos ķiršus. Sulu nelej arā, bet ielej katliņā. Pašus ķiršus pārgriež uz pusēm un izkārto smuki uz kūkas.
    Kad izņem kūku no ledusskapja, atliek tai pievienot vēl neda...
  6. Kad ķirši izkārtoti, laiks uztaisīt želeju. Tai izmanto "Tortenguss", kas visos lielākajos veikalos.
    Kad ķirši izkārtoti, laiks uztaisīt želeju. Tai izmanto &quo...
  7. Želejas pagatavošanai izmanto sulu no konservētajiem ķiršiem, pievieno nedaudz ūdens un divas paciņas "Tortenguss" pulvera. Seko līdzi norādēm, kas atrodamas uz iepakojuma.
    Želejas pagatavošanai izmanto sulu no konservētajiem ķiršiem...
  8. Želeju pēc uzvārīšanas atdzesē un uzlej kūkai pa virsu. Ieliek ledusskapī uz apm. 30 min., lai sacietē.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

SAMANTA 2015. gada 17. maijs 15:59
vss garsgaka kuka ar kirsiem
Ksenija 2014. gada 31. decembris 14:17
Ļoti garšīga ! :)
kitija petrovska. 2014. gada 23. decembris 23:45
Lidzigu recepti zinu. Tikai bez kirsiem, bet gan ar auglu kartojumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize