Sākums > Receptes > Deserti

Vaniļas krēma mērce ar mellenēm

2014. gada 2. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Pienu lej katlā un sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
2. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un pievieno pienam.
3. Noņem katlu no uguns, uzliek vāku un atstāj uz 10 minūtēm.
4. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus samaisa ar cukuru.
5. Vaniļas pāksti izņem no piena, pievieno tam olu dzeltenumus. Visu kārtīgi apmaisa.
6. Liek katlu atpakaļ uz plīts un maisot sabiezina mērci. Jāuzmanās ar karstumu, lai mērce nepiedeg. Kad mērce gatava, to atdzesē.
7. Liek traukā svaigas mellenes un pārlej ar vaniļas mērci.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu