-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Deserti
-
>
Vaniļas krēma mērce ar mellenēm
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 l piena
-
5 -6 lauku olas
-
600 g melleņu
-
125 g cukura
-
1 gab. vaniļas pāksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Pienu lej katlā un sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
-
Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un pievieno pienam.
-
Noņem katlu no uguns, uzliek vāku un atstāj uz 10 minūtēm.
-
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus samaisa ar cukuru.
-
Vaniļas pāksti izņem no piena, pievieno tam olu dzeltenumus. Visu kārtīgi apmaisa.
-
Liek katlu atpakaļ uz plīts un maisot sabiezina mērci. Jāuzmanās ar karstumu, lai mērce nepiedeg. Kad mērce gatava, to atdzesē.
-
Liek traukā svaigas mellenes un pārlej ar vaniļas mērci.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs