Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Vaniļas krēma mērce ar mellenēm

Vaniļas krēma mērce ar mellenēm

FOTO: Signe

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 l piena
  • 5 -6 lauku olas
  • 600 g melleņu
  • 125 g cukura
  • 1 gab. vaniļas pāksts
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Pienu lej katlā un sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  2. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un pievieno pienam.
  3. Noņem katlu no uguns, uzliek vāku un atstāj uz 10 minūtēm.
  4. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus samaisa ar cukuru.
  5. Vaniļas pāksti izņem no piena, pievieno tam olu dzeltenumus. Visu kārtīgi apmaisa.
  6. Liek katlu atpakaļ uz plīts un maisot sabiezina mērci. Jāuzmanās ar karstumu, lai mērce nepiedeg. Kad mērce gatava, to atdzesē.
  7. Liek traukā svaigas mellenes un pārlej ar vaniļas mērci.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vārītas mēles salāti ar svaigu gurķi

Vārītas mēles salāti ar svaigu gurķi

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas