Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biskvīta torte ar zemenēm un putukrējumu

2014. gada 10. jūnijs
Foto: Shutterstock
Pagatavošana
90 min
1. Gatavo biskvītu. Atdala olu dzeltenumu no baltumu - dara to ļoti rūpīgi. Olu baltumā pievieno šķipniņu sāls un saputo, līdz masa paliek tāda, ka apgriežot trauku tā nekrīt ārā.
2. Dzeltenumiem pievieno cukuru un saputo, līdz masa palielinās divas reizes un paliek gaiši dzeltena.
3. Olu baltumu rūpīgi iecilā dzeltenumā - nedrīkst maisīt, bet iecilāt, lai veidojas, tā saucamie, gaisa caurumi, tad biskvīts būs gaisīgs.
4. Pa virsu iesijā miltus un tāpat kā baltumu iecilā.
5. Katru pamatni var cept atsevišķi (katrai izmanto 650-700 ml no visas mīklas), lai nav pēc tam jāgriež. Ņem 24 cm lielu formu, ieklāj cepamo papīru un visu ieziež ar sviestu, lai, ņemot ārā, nekas neliptu klāt pie formas.
6. Liek uzsildītā cepeškrāsnī uz 180 grādiem, cep 15 - 20 min - nedrīkst virinat durvis. Pēc tam var ielikt sērkociņu un pārbaudīt, vai masa ir gatava - ja kociņam nekas nelīp, tad ir gatavs, var ņemt ārā un liek atdzesēties. Biskvītam jābūt viegli brūnam, spoži dzeltenam.
7. Gatavo putukrējumu. Pieliek pūdercukuru un vaniļas cukuru pēc garšas un saputo. Kad biskvīts atdzisis (auksts), uzsmērē putukrējumu tam pa virsu un kārto zemenes.
8. Želatīnu 1/2 h uzbriedina. Paciņas saturu ieliek pavisam nelielā daudzumā auksta ūdens. Tad pielej klāt vēl ūdeni (kopā 250ml) un izšķīdina ūdens peldē. Pagaida, kad atdzisis, un lej pa virsu zemenēm.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu