Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Mana vienkāršā frikadeļu zupa

Mana vienkāršā frikadeļu zupa

FOTO: Gunča Kaimiņos

Kolekcijas: Fotoreceptes
Ir daudz un dažādu recepšu, variantu un knifu, kā var pagatavot garšīgu frikadeļu zupu. Es piedāvāju savu variantu.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2.5-3 l ūdens
  • 500 g maltas cūkgaļas
  • 8-9 vidēja lieluma kartupeļu
  • 3 palieli burkāni
  • 2 sīpoli
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Lauru lapa
  • Smaržīgie pipari
  • Maltie pipari
  • 50 g eļļas
  • Garšvielas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Ņem katlu, lej iekšā 2.5 -3 l ūdens. Būtībā ūdeni lej tik, cik daudz zupas vēlas.
    Ņem katlu, lej iekšā 2.5 -3 l ūdens. Būtībā ūdeni lej tik, c...

    FOTO: Gunča Kaimiņos

  2. Kamēr ūdens vārās, ķeraspie maltās gaļas. Tai pievieno sāli, maltos piparus, saspiestu ķiploku. Kārtīgi visu samīca un samaisa. Var likt pie maltās gaļas olas, bet es neliku. Gatavo masu saveļ bumbiņās.
    Kamēr ūdens vārās, ķeraspie maltās gaļas. Tai pievieno sāli,...

    FOTO: Gunča Kaimiņos

  3. Kad ūdens uzvārījies, liek klāt frikadeles. Es frikadeles lieku pavārīties 10-15 min., lai no gaļas izveidojas dabiskais buljons. Jau šajā momentā pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus.
    Kad ūdens uzvārījies, liek klāt frikadeles.  Es frikadeles...

    FOTO: Gunča Kaimiņos

  4. Kad ir pagājušas 10-15 min., var nogaršos buljonu, lai saprastu, vai nevajag pievienot sāli vai citas garšvielas.
  5. Ja garša apmierina, pievieno sagrieztus kartupeļus un vāra tālāk. Es uz vienu cilvēku rēķinu 2 vidējus kartupeļus. Vāra kartupeļus, kamēr mīksti.
    Ja garša apmierina, pievieno sagrieztus kartupeļus un vāra t...

    FOTO: Gunča Kaimiņos

  6. Ja kartupeļi jau ir mīksti, pirms vēl gatavi ir sīpoli ar burkāniem, var nogriezt uguni un sagaidīt, kamēr šie dārzeņi apcepas.
  7. Sākumā sacep uz lēnas uguns sīpolus, kamēr paliek dzelteni, caurspīdīgi. Tad pievieno burkānus un cep, kamēr burkāni kļūst brūngani. Šo darbiņu var arī darīt pirms sāk vārīt zupu.
    Sākumā sacep uz lēnas uguns sīpolus, kamēr paliek dzelteni,...

    FOTO: Gunča Kaimiņos

  8. Kad gatavi sīpoli un burkāni, tos liek klāt kartupeļiem un frikadelēm. Pavāra vēl visu kopā 5 min. un ceļ galdā. Var pievienot klāt arī skābo krējumu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Čangaļu aukstā gaļa

Čangaļu aukstā gaļa

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 23. aprīlis 10:22 23.04 10:22
Bez ķīseļa neiztikt: gardi deserti un sacepumi
12 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas