Sākums > Receptes > Zupas

Mana vienkāršā frikadeļu zupa

2014. gada 18. maijs
Foto: Gunča Kaimiņos
Ir daudz un dažādu recepšu, variantu un knifu, kā var pagatavot garšīgu frikadeļu zupu. Es piedāvāju savu variantu.
Pagatavošana
50 min
1. Ņem katlu, lej iekšā 2.5 -3 l ūdens. Būtībā ūdeni lej tik, cik daudz zupas vēlas.
Foto: Gunča Kaimiņos
2. Kamēr ūdens vārās, ķeraspie maltās gaļas. Tai pievieno sāli, maltos piparus, saspiestu ķiploku. Kārtīgi visu samīca un samaisa. Var likt pie maltās gaļas olas, bet es neliku. Gatavo masu saveļ bumbiņās.
Foto: Gunča Kaimiņos
3. Kad ūdens uzvārījies, liek klāt frikadeles. Es frikadeles lieku pavārīties 10-15 min., lai no gaļas izveidojas dabiskais buljons. Jau šajā momentā pievieno lauru lapas un smaržīgos piparus.
Foto: Gunča Kaimiņos
4. Kad ir pagājušas 10-15 min., var nogaršos buljonu, lai saprastu, vai nevajag pievienot sāli vai citas garšvielas.
5. Ja garša apmierina, pievieno sagrieztus kartupeļus un vāra tālāk. Es uz vienu cilvēku rēķinu 2 vidējus kartupeļus. Vāra kartupeļus, kamēr mīksti.
Foto: Gunča Kaimiņos
6. Ja kartupeļi jau ir mīksti, pirms vēl gatavi ir sīpoli ar burkāniem, var nogriezt uguni un sagaidīt, kamēr šie dārzeņi apcepas.
7. Sākumā sacep uz lēnas uguns sīpolus, kamēr paliek dzelteni, caurspīdīgi. Tad pievieno burkānus un cep, kamēr burkāni kļūst brūngani. Šo darbiņu var arī darīt pirms sāk vārīt zupu.
Foto: Gunča Kaimiņos
8. Kad gatavi sīpoli un burkāni, tos liek klāt kartupeļiem un frikadelēm. Pavāra vēl visu kopā 5 min. un ceļ galdā. Var pievienot klāt arī skābo krējumu.

Labu apetīti!
Uz augšu