Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Banānu maize ar rozīnēm un ķiršiem

Banānu maize ar rozīnēm un ķiršiem

FOTO: Depositphotos

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 450 g banānu (vēlams nogatavojušies)
  • 225 g miltu
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 110 g sviesta
  • 170 g cukura (Caster sugar)
  • 110 g rozīņu
  • 30 g valriekstu
  • 110 g sacukurotu ķiršu (Glace cherries)
  • 2 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • Pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Lielā bļodā iesijā miltus un sāli, turpat iemaisa sviestu un cukuru, rozīnes, sakapātus riekstus un sacukurotos ķiršus.
  2. Samīca banānus ar dakšu, tiem pievieno sakultas olas, to visu samaisa un iejauc iepriekš pagatavotajā masā.
  3. Iesmērē cepešpannu (Cepamā trauka vēlamie izmēri - 24cm X 13.5cm X 5cm. Tā, lai maize neiznāk plakanā, bet gan kā kukulītis), var ieklāt cepamo papīru, liek cepties apmēram pusotru stundu.
  4. Gatavu atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
  5. * Šī maize ir vēl garšīgāka, ja pastāv kādu dienu. Griezt smalkās šķēlītēs, var ēst tāpat vai ar sviestu.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Asie halapenjo pipari ar prošuto un krēmsieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas