1. Uz 4-5 l zupas uzvāra liellopa buljonu 1-1,5L, var arī no kubiņiem;
2. Katlā, kur būs zupa, liek 100 g cepamo margarīnu un pievieno sīpolus, sagrieztus 1/4 ripās, un smalki sakapātus ķiplokus (4 daiviņas). Pievieno sakapātus diļļu un pētersīļu kātiņus. Visu cep, kamēr masa paliek zeltaina;
3. Liek klāt 1,5 ēd. k. cukura un 1 ēd. k. sāls (var pēc tam pievienot pēc garšas), 1-2 ēd. k. tomātu pastas (es liku Spilvas tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem), visu to regulāri maisa;
4. Kad rodas viendabīga masa, pieliek klāt tomātus un papriku (sagrieztu kubiņos) un sautē ~20 min, tad lej klāt iepriekš uzvārīto buljonu un tomātu sulu;
5. Kad zupa ir uzmetusi pirmo burbuli, pievieno sakapātas diļļu un pētersīļu lapiņas, kā arī rupji sagrieztus atlikušos ķiplokus;
6. Pievieno klāt Tabasco vai Louisiana (cik ass katram garšo) pa dažām pilītēm un ļauj zupai pavārīties 10-15 min, tad noņem no plīts un ļauj ievilkties vēl 5-10 min.