Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Tomātu zupa itāļu gaumē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 800 g konservēti tomāti savā sulā (bez mizas)
  • 3 gab. vidēji sīpoli
  • 5 -6 ķiploku daiviņas
  • 100 g cepamais margarīns
  • 1 liela sarkanā paprika
  • 2 l tomātu sula
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Cukurs
  • Melnie maltie pipari
  • Tabasco vai Louisiana
  • 1 ēd. k. tomātu pasta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Uz 4-5 l zupas uzvāra liellopa buljonu 1-1,5L, var arī no kubiņiem;
  2. Katlā, kur būs zupa, liek 100 g cepamo margarīnu un pievieno sīpolus, sagrieztus 1/4 ripās, un smalki sakapātus ķiplokus (4 daiviņas). Pievieno sakapātus diļļu un pētersīļu kātiņus. Visu cep, kamēr masa paliek zeltaina;
  3. Liek klāt 1,5 ēd. k. cukura un 1 ēd. k. sāls (var pēc tam pievienot pēc garšas), 1-2 ēd. k. tomātu pastas (es liku Spilvas tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem), visu to regulāri maisa;
  4. Kad rodas viendabīga masa, pieliek klāt tomātus un papriku (sagrieztu kubiņos) un sautē ~20 min, tad lej klāt iepriekš uzvārīto buljonu un tomātu sulu;
  5. Kad zupa ir uzmetusi pirmo burbuli, pievieno sakapātas diļļu un pētersīļu lapiņas, kā arī rupji sagrieztus atlikušos ķiplokus;
  6. Pievieno klāt Tabasco vai Louisiana (cik ass katram garšo) pa dažām pilītēm un ļauj zupai pavārīties 10-15 min, tad noņem no plīts un ļauj ievilkties vēl 5-10 min.
  7. * Pasniedz ar skābo krējumu.
  8. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas