Tomātu zupa itāļu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • 800 g konservēti tomāti savā sulā (bez mizas)
  • 3 gab. vidēji sīpoli
  • 5 -6 ķiploku daiviņas
  • 100 g cepamais margarīns
  • 1 liela sarkanā paprika
  • 2 l tomātu sula
  • Dilles
  • Pētersīļi
  • Sāls
  • Cukurs
  • Melnie maltie pipari
  • Tabasco vai Louisiana
  • 1 ēd. k. tomātu pasta

Pagatavošana

60 min.
  1. Uz 4-5 l zupas uzvāra liellopa buljonu 1-1,5L, var arī no kubiņiem;
  2. Katlā, kur būs zupa, liek 100 g cepamo margarīnu un pievieno sīpolus, sagrieztus 1/4 ripās, un smalki sakapātus ķiplokus (4 daiviņas). Pievieno sakapātus diļļu un pētersīļu kātiņus. Visu cep, kamēr masa paliek zeltaina;
  3. Liek klāt 1,5 ēd. k. cukura un 1 ēd. k. sāls (var pēc tam pievienot pēc garšas), 1-2 ēd. k. tomātu pastas (es liku Spilvas tomātu mērci ar saulē kaltētiem tomātiem), visu to regulāri maisa;
  4. Kad rodas viendabīga masa, pieliek klāt tomātus un papriku (sagrieztu kubiņos) un sautē ~20 min, tad lej klāt iepriekš uzvārīto buljonu un tomātu sulu;
  5. Kad zupa ir uzmetusi pirmo burbuli, pievieno sakapātas diļļu un pētersīļu lapiņas, kā arī rupji sagrieztus atlikušos ķiplokus;
  6. Pievieno klāt Tabasco vai Louisiana (cik ass katram garšo) pa dažām pilītēm un ļauj zupai pavārīties 10-15 min, tad noņem no plīts un ļauj ievilkties vēl 5-10 min.
  7. * Pasniedz ar skābo krējumu.
  8. Labu apetīti!

Komentāri

Ilze 2016. gada 5. marts 19:50
Guntis ar šo recepti laikam ir gribējis pajokot... Man jau šķita dīvaini - 1-1,5 l liellopa buljona, 2 litri tomātu sulas... Un kas peld šajā lielajā šķidruma daudzumā - viena paprika, daži sacepti sīpoli un kārba konservētu tomātu???! Ja visu dara tā, kā iesaka Guntis, sanāk šķidrs, karsts kokteilis... no zupas ne vēsts.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas