Gaišā cūkgaļas piena mērce

Gaišā cūkgaļas piena mērce
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 400 g cūkgaļas
  • 1 sīpols
  • 1 ēd. k. miltu
  • 2 glāze/s piena
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • Garšvielas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

40 min.
  1. Gaļu (parasti iegādājos lauku labumu gardo gulašu, tas tikai smalkāk jāsagriež) sagriež neliela izmēra strēmelītēs.
  2. Katliņā ielej pavisam nedaudz eļļas un ieliek gaļu, mazliet apcep.
  3. Tad pielej ūdeni, pievieno sāli, piparus un garšvielas (es parasti izmantoju Santa Maria garšvielas gaļai) un uz lēnas uguns zem vāka sautē 20 - 30 min.
  4. Pievieno smalki sakapātu sīpolu un sautē vēl desmit minūtes.
  5. Pieber miltus, lai masa sabiezē, pielej pienu un pieliek krējumu - samaisa.
    Kad mērce uzmet burbuli, tā ir gatava.

    Labu apetīti!
    Pieber miltus, lai masa sabiezē, pielej pienu un pieliek krē...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

vilnis 2016. gada 10. februāris 16:13
Latviešu tantes klasiskais maņķis

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi