1. Apcep sīpolu, burkānu, papriku, seleriju un kūpinātu gaļinu. Pievieno garšvielas. Izliek bļodiņā un apcep malto gaļu ar ķiplociņu;

Foto: mellene
2. Sajauc kopā ceptu malto gaļu kopā ar apcepto žāvēto gaļu un dārzeņiem;

Foto: mellene
3. Pannā izkausē sviestu un apgrauzdē miltus. Pievieno pienu vai/un krējumu un garšvielas. Silda uz lēnas uguns, līdz izveidojas mērce;

Foto: mellene
4. Nu ir divas masas - maltās gaļas un baltās mērces. Lazanjas plāksnītes uz 5-10 minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Kad tās kļuvušas mīkstākas, noklāj ar tām veidnes pamatu;

Foto: mellene
5. Virsū liek balto mērci, maltās gaļas mērci un uzkaisa sieru. Tad atkal liek kārtu lazanjas plāksnīšu un visu atkārto;

Foto: mellene
6. Pēdējai lazanjas plākšņu kārtai pārlej palikušo balto mērci un kārtīgi apkaisa ar sieru. Liek veidni cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.