Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mūsu ģimenes lazanja

Foto: mellene
Pagatavošana
200 min
1. Apcep sīpolu, burkānu, papriku, seleriju un kūpinātu gaļinu. Pievieno garšvielas. Izliek bļodiņā un apcep malto gaļu ar ķiplociņu;
Foto: mellene
2. Sajauc kopā ceptu malto gaļu kopā ar apcepto žāvēto gaļu un dārzeņiem;
Foto: mellene
3. Pannā izkausē sviestu un apgrauzdē miltus. Pievieno pienu vai/un krējumu un garšvielas. Silda uz lēnas uguns, līdz izveidojas mērce;
Foto: mellene
4. Nu ir divas masas - maltās gaļas un baltās mērces. Lazanjas plāksnītes uz 5-10 minūtēm iemērc verdošā ūdenī. Kad tās kļuvušas mīkstākas, noklāj ar tām veidnes pamatu;
Foto: mellene
5. Virsū liek balto mērci, maltās gaļas mērci un uzkaisa sieru. Tad atkal liek kārtu lazanjas plāksnīšu un visu atkārto;
Foto: mellene
6. Pēdējai lazanjas plākšņu kārtai pārlej palikušo balto mērci un kārtīgi apkaisa ar sieru. Liek veidni cepeškrāsnī un cep aptuveni 40 minūtes.
7. Lai labi garšo!
Komentāri (3)
Uz augšu