Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Brieža gaļas cepetis

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 -3 kg brieža šķiņķis
  • 1 l piens
  • 1 gl/ 150 ml sauss sarkanvīns
  • 3 gab. lieli burkāni
  • 1 gab. selerijas sakne
  • 2 gab. lieli sīpoli
  • 3 gab. laurlapas
  • 1 sauja kadiķogas
  • 1 tēj. k. kaltēts rozemarīns
  • 1 tēj. k. kaltēts timiāns
  • 1 tēj. k. melnie pipari veseli
  • 1 tēj. k. smaržīgie pipari veseli
  • 1 ēd. k. rupjš sāls
  • 2 ēd. k. olīvu nospiedu (pomace) eļla vai jebkura cita kvalitatīva augu eļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

210 min.
  1. Brieža gaļu ievieto dziļā traukā, pārlej ar pienu un atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 24h;
  2. Sīpolus ar visu mizu sagriež ceturtdaļās, ķiploku ar visu mizu sadala daiviņās, nomizotus burkānus un selerija sakni sagriež ~2 cm gabalos:
  3. Dārzeņus apviļā 1 ēdamkarotē eļlas un kārto dziļā cepamtraukā;
  4. Izņem gaļu no piena, noslauka un nosusina. Nekādā gadījumā neskalot ūdenī;
  5. Uzkarsētā pannā pievieno 1 ēdamkaroti eļļas un apbrūnina gaļu no visām pusēm;
  6. Kadiķogas, piparus, smaržīgos piparus, rozmarīnu, timiānu un sāli saspaida piestā;
  7. Apbrūnināto gaļu apvīļā garšvielu un sāls maisījumā;
  8. Gaļu novieto cepamtraukā virs dārzeņiem, pievieno laurlapas un sarkanvīnu;
  9. Trauku rūpīgi nosedz ar alumīnija foliju un ievieto līdz 180*C sakarsētā cepeškrāsnī uz 3,5h.
  10. * Pasniedz karstu kā pamatēdienu kopā ar kartupeļu, kāļu vai citu sakņu biezeni.
  11. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Vistu kuņģīši burkānu mērcē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas