Brieža gaļas cepetis

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 -3 kg brieža šķiņķis
  • 1 l piens
  • 1 gl/ 150 ml sauss sarkanvīns
  • 3 gab. lieli burkāni
  • 1 gab. selerijas sakne
  • 2 gab. lieli sīpoli
  • 3 gab. laurlapas
  • 1 sauja kadiķogas
  • 1 tēj. k. kaltēts rozemarīns
  • 1 tēj. k. kaltēts timiāns
  • 1 tēj. k. melnie pipari veseli
  • 1 tēj. k. smaržīgie pipari veseli
  • 1 ēd. k. rupjš sāls
  • 2 ēd. k. olīvu nospiedu (pomace) eļla vai jebkura cita kvalitatīva augu eļļa

Pagatavošana

210 min.
  1. Brieža gaļu ievieto dziļā traukā, pārlej ar pienu un atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 24h;
  2. Sīpolus ar visu mizu sagriež ceturtdaļās, ķiploku ar visu mizu sadala daiviņās, nomizotus burkānus un selerija sakni sagriež ~2 cm gabalos:
  3. Dārzeņus apviļā 1 ēdamkarotē eļlas un kārto dziļā cepamtraukā;
  4. Izņem gaļu no piena, noslauka un nosusina. Nekādā gadījumā neskalot ūdenī;
  5. Uzkarsētā pannā pievieno 1 ēdamkaroti eļļas un apbrūnina gaļu no visām pusēm;
  6. Kadiķogas, piparus, smaržīgos piparus, rozmarīnu, timiānu un sāli saspaida piestā;
  7. Apbrūnināto gaļu apvīļā garšvielu un sāls maisījumā;
  8. Gaļu novieto cepamtraukā virs dārzeņiem, pievieno laurlapas un sarkanvīnu;
  9. Trauku rūpīgi nosedz ar alumīnija foliju un ievieto līdz 180*C sakarsētā cepeškrāsnī uz 3,5h.
  10. * Pasniedz karstu kā pamatēdienu kopā ar kartupeļu, kāļu vai citu sakņu biezeni.
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

... 2015. gada 24. decembris 19:59
To cepeti vajag cept tikai 2h, lai tie dārzeņi nepiedegtu!
... 2015. gada 24. decembris 19:58
Es visu darīju pēc receptes bet man tie dārzeņi nedaudz piedega...
Inga 2015. gada 9. decembris 17:01
super garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni