Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Brieža gaļas cepetis

2013. gada 23. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
210 min
1. Brieža gaļu ievieto dziļā traukā, pārlej ar pienu un atstāj marinēties istabas temperatūrā uz 24h;
2. Sīpolus ar visu mizu sagriež ceturtdaļās, ķiploku ar visu mizu sadala daiviņās, nomizotus burkānus un selerija sakni sagriež ~2 cm gabalos:
3. Dārzeņus apviļā 1 ēdamkarotē eļlas un kārto dziļā cepamtraukā;
4. Izņem gaļu no piena, noslauka un nosusina. Nekādā gadījumā neskalot ūdenī;
5. Uzkarsētā pannā pievieno 1 ēdamkaroti eļļas un apbrūnina gaļu no visām pusēm;
6. Kadiķogas, piparus, smaržīgos piparus, rozmarīnu, timiānu un sāli saspaida piestā;
7. Apbrūnināto gaļu apvīļā garšvielu un sāls maisījumā;
8. Gaļu novieto cepamtraukā virs dārzeņiem, pievieno laurlapas un sarkanvīnu;
9. Trauku rūpīgi nosedz ar alumīnija foliju un ievieto līdz 180*C sakarsētā cepeškrāsnī uz 3,5h.
10. * Pasniedz karstu kā pamatēdienu kopā ar kartupeļu, kāļu vai citu sakņu biezeni.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu