Olu liķieris

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 gab. olu dzeltenumi
  • 160 ml piens vai saldais krējums
  • 60 - 90 ml konjaks/ rums/ degvīns
  • 5 ēd. k. cukurs (labi der brūnie cukuri, tie piedod labu garšu, bet var ņemt arī balto cukuru un beigās pievienot, piemēram, vārīto iebiezināto pienu)

Pagatavošana

30 min.
  1. Olas dzeltenumiem pievieno cukuru un kārtīgi izmaisa ar putojamo slotiņu;
  2. Uzsilda pienu viegli siltu un iemaisa olu masā;
  3. Liek uz mazas uguns karsēties, nepārtraukti maisot, līdz sabiezē (ne mazāk kā 10 minūtes). Krēms var ātrāk sabiezēt, bet turpina to karsēt, lai kārtīgi izkarsējas jēlu olu dzeltenumu piegarša;
  4. Ļauj dzērienam pilnība atdzist. Šo olu krēmu var kārtīgi sablenderēt, lai ir maigāks un gaisīgāks. Tam pievieno alkoholu, visu sajauc - var ar blenderi, ar šeikeri vai vienkārši samaisīt. Papildus izlaižam caur sietinu vai marli, lai ir viendabīgs;
  5. Lej pudelē un ļauj nostāvēties ledusskapī, līdz atdziest.
  6. * Alokoha daudzums uz šī vārītā krēma daudzumu būtībā ir pēc katra garšas - kuram vieglāks, kuram stiprāks tīk.
  7. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Dzērieni