Tostē maizīte ar tomātiem un siera mērci

Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 20 šķēles baltmaize
  • 5 tomāti
  • Ķiploki
  • Baziliks
  • Pesto alla Genovese
  • 2 saišķīši svaiga bazilika
  • 0.5 paciņa Parmas (Parmesan) siera
  • 0.5 glāze/s olīveļļas
  • Valrieksti
  • Samaltas krustnagliņas
  • Sāls
  • Melnie maltie pipari
  • Ķiploku daiviņas
  • 1 šķēle/s baltmaizes

Pagatavošana

45 min.
  1. Sagriež tomātus mazos gabaliņus, tāpat arī baziliku un ķiplokus (var griezt, var arī izpiest). Visu sajauc un pievieno sāli.
  2. Tostē maizi cepeškrāsnī, pa to laiku pagatavo bazilika - siera mērci „Pesto alla Genovese”.
  3. Sagriež baziliku un sarīvē sieru. Bazilikam pievieno riekstus, caur ķiploku spiedi izspiestus ķiplokus (pēc vēlmes, cik ļoti daudz asuma vēlaties), pievieno arī sarīvēto sieru.
  4. Visu kopā sablenderē ar mikseri. Pievieno olīveļļu, nedaudz sāls un maltos melnos piparus. Šo mērci smērē uz tostētas maizes, pa virsu liek tomātu masu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Brokastis


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi