4. Bļodā sajauc kopā miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sodu.
5. Pievieno šokolādes gabaliņus, kārtīgi samaisa.
6. Citā bļodā viegli sakuļ olas, cukurs, izkausēto sviestu un skābo krējumu.
7. Krējuma masu pievieno sausajam miltu maisījumam.
8. Viss kopā viegli jāsamaisa, mīklai nav jābūt vienmērīgai un kārtīgi izmaisītai.
9. Mīkla jel mafinu papīrīšos (vai no cepampapīra izveidotās formiņās), kas ieklāti mafinu pannā. Mīklu jāpilda aptuveni līdz ar papīrīša malām, var ar nelielu kaudzīti, tad tie pēc cepšanas iegūs īsto formu.
10. Jāliek krāsns vidusdaļā un jācep 20 min.
11. Gatavi mafini ir jāizņem no krāsns, bet neilgu laiciņu (~15 min) vēl jāpatur pannā.