Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Kakao mafini ar šokolādi

Kakao mafini ar šokolādi

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

15
porcijas
  • 250 g miltu
  • 20 g kako pulvera
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 150 g piena šokolādes
  • 2 olas
  • 100 g sviesta
  • 300 ml skābā krējuma
  • 85 g brūnā cukura (var lietot arī balto)
  • 100 g tumšās šokolādes
  • 3/4 tējk. sodas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Vispirms sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  2. Sasmalcina šokolādi (ne pārāk smalki).
  3. Katliņā izkausē sviestu,
  4. Bļodā sajauc kopā miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sodu.
  5. Pievieno šokolādes gabaliņus, kārtīgi samaisa.
  6. Citā bļodā viegli sakuļ olas, cukurs, izkausēto sviestu un skābo krējumu.
  7. Krējuma masu pievieno sausajam miltu maisījumam.
  8. Viss kopā viegli jāsamaisa, mīklai nav jābūt vienmērīgai un kārtīgi izmaisītai.
  9. Mīkla jel mafinu papīrīšos (vai no cepampapīra izveidotās formiņās), kas ieklāti mafinu pannā. Mīklu jāpilda aptuveni līdz ar papīrīša malām, var ar nelielu kaudzīti, tad tie pēc cepšanas iegūs īsto formu.
  10. Jāliek krāsns vidusdaļā un jācep 20 min.
  11. Gatavi mafini ir jāizņem no krāsns, bet neilgu laiciņu (~15 min) vēl jāpatur pannā.

    Labu apetīti!
    Gatavi mafini ir jāizņem no krāsns, bet neilgu laiciņu (~15...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Burkānu kūka ar krēmu un ievārījumu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas