Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu kēksiņi

Ābolu kēksiņi

FOTO: Depositphotos.com

Visvairāk izbrīna šī pasakainā garša, jo sastāvdaļās gandrīz nekas īpašs nav, ne olas, ne sviests, ne krējums, vai kas tamlīdzīgs.
No šīs mīklas man sanāca 12 mafini 7cm diametra formiņās.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400 g ābolu, jau sagreizti bez mizas un serdes
  • 80 ml eļļas
  • 70 g cukura
  • 1 tējk. sodas
  • 200 g kviešu miltu (miltu daudzums atkarīgs no ābolu šķirnes,ja ļoti sulīgi tad milti var aiziet vairāk, ja miltaināki āboli,tad pietiekami ar 200 g)
  • 2 ēd. k. rudzu miltu
  • Kanēļcukurs apbēršanai
  • Mīklai - Garšvielu maisījums ābolu kūkām:
  • Sastāvā kanēlis, krustnagliņas, ingvers un citronu pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes, iznākumam jābūt 400 g.
  2. Sagriež mazos gabalinos, pielej eļļu, pieber cukuru un visu sablenderē viendabīgā masā bez gabaliņiem.
  3. Pievieno masai sodu un rudzu miltus, izmaisa.
  4. Pievieno garšvielu un ber klāt kviešu mitlus. Es izmantoju dzidros ābolus un pietika ar 200 g miltu.
    Gatavai mīklai jābūt biezai, no karotes tā netek, bet slīdoši krīt.
  5. Pilda formiņās, aizpilda aptuveni 2/3. Pirms cepšanas uzber kanēļcukuru.
  6. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm, atkarīgs no formiņu izmēra.
    Maigi, mitri, un ļoti gardi.

    Labu apetīti!
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas