Visvairāk izbrīna šī pasakainā garša, jo sastāvdaļās gandrīz nekas īpašs nav, ne olas, ne sviests, ne krējums, vai kas tamlīdzīgs.
No šīs mīklas man sanāca 12 mafini 7cm diametra formiņās.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
400gābolu, jau sagreizti bez mizas un serdes
80mleļļas
70gcukura
1tējk.sodas
200gkviešu miltu (miltu daudzums atkarīgs no ābolu šķirnes,ja ļoti sulīgi tad milti var aiziet vairāk, ja miltaināki āboli,tad pietiekami ar 200 g)
2ēd. k.rudzu miltu
Kanēļcukurs apbēršanai
Mīklai - Garšvielu maisījums ābolu kūkām:
Sastāvā kanēlis, krustnagliņas, ingvers un citronu pulveris
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
45 min.
Ābolus nomizo, izgriež serdes, iznākumam jābūt 400 g.
Sagriež mazos gabalinos, pielej eļļu, pieber cukuru un visu sablenderē viendabīgā masā bez gabaliņiem.
Pievieno masai sodu un rudzu miltus, izmaisa.
Pievieno garšvielu un ber klāt kviešu mitlus. Es izmantoju dzidros ābolus un pietika ar 200 g miltu.
Gatavai mīklai jābūt biezai, no karotes tā netek, bet slīdoši krīt.
Pilda formiņās, aizpilda aptuveni 2/3. Pirms cepšanas uzber kanēļcukuru.
Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm, atkarīgs no formiņu izmēra.
Maigi, mitri, un ļoti gardi.