Ābolu kēksiņi

Ābolu kēksiņi
Foto: Depositphotos.com
Visvairāk izbrīna šī pasakainā garša, jo sastāvdaļās gandrīz nekas īpašs nav, ne olas, ne sviests, ne krējums, vai kas tamlīdzīgs.
No šīs mīklas man sanāca 12 mafini 7cm diametra formiņās.

Sastāvdaļas

  • 400 g ābolu, jau sagreizti bez mizas un serdes
  • 80 ml eļļas
  • 70 g cukura
  • 1 tējk. sodas
  • 200 g kviešu miltu (miltu daudzums atkarīgs no ābolu šķirnes,ja ļoti sulīgi tad milti var aiziet vairāk, ja miltaināki āboli,tad pietiekami ar 200 g)
  • 2 ēd. k. rudzu miltu
  • Kanēļcukurs apbēršanai
  • Mīklai - Garšvielu maisījums ābolu kūkām:
  • Sastāvā kanēlis, krustnagliņas, ingvers un citronu pulveris

Pagatavošana

45 min.
  1. Ābolus nomizo, izgriež serdes, iznākumam jābūt 400 g.
  2. Sagriež mazos gabalinos, pielej eļļu, pieber cukuru un visu sablenderē viendabīgā masā bez gabaliņiem.
  3. Pievieno masai sodu un rudzu miltus, izmaisa.
  4. Pievieno garšvielu un ber klāt kviešu mitlus. Es izmantoju dzidros ābolus un pietika ar 200 g miltu.
    Gatavai mīklai jābūt biezai, no karotes tā netek, bet slīdoši krīt.
  5. Pilda formiņās, aizpilda aptuveni 2/3. Pirms cepšanas uzber kanēļcukuru.
  6. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtēm, atkarīgs no formiņu izmēra.
    Maigi, mitri, un ļoti gardi.

    Labu apetīti!
    Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

elizabete 2014. gada 3. janvāris 15:06
izskatās garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi