Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes un siera torte

2013. gada 22. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
140 min
1. Sviestu izkausē ūdens peldē vai arī mikroviļņu krāsnī. Tam jabūt mīkstam, bet ne šķidram.
2. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai. Ietauko ar taukvielām tortes veidni.
3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
4. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ gaisīgā masā.
5. Olu dzeltenumos iemaisa maltos lazdu riekstus.
6. Mīklā iemaisa arī sviestu un rīvētu šokolādi. 5) Olu baltumus saputo stingrās putās un uzliek uz šokolādes krēma. Pāri pārsijā pārtikas cieti.
7. Ar putojamo slotiņu visu iecilā. Mīklu liek veidnē.
8. Torti 40 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Pēc tam izņem no cepeškrāsns, patur to vēl veidnē, tad izņem un atstāj, lai tā atdziest pilnībā.
9. Sajauc Mascarpone sieru kopā ar espresso kafiju, krējumu un pūdercukuru.
10. Uzsmērē krēmu uz tortes un uz 1 stundu ieliek aukstumā. Pa virsu uzkaisa kakao pulveri.
P.S. Bērnu tortei espersso kafijas vietā ņem dzeramo šokolādi.

Labu apetīti!
Uz augšu