Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes un siera torte

Šokolādes un siera torte

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 125 g sviesta
  • 150 g rūgtās šokolādes
  • 4 olas
  • 125 g cukura
  • 100 g maltu lazdu riekstu
  • 1 ēd. k. pārtikas cietes
  • 250 g Mascarpone siera
  • 5 ēd. k. aukstas, stipras Espresso kafijas
  • 2-3 ēd. k. saldā krējuma
  • 2 ēd. k. pūdercukura
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

140 min.
  1. Sviestu izkausē ūdens peldē vai arī mikroviļņu krāsnī. Tam jabūt mīkstam, bet ne šķidram.
  2. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai. Ietauko ar taukvielām tortes veidni.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  4. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru sakuļ gaisīgā masā.
  5. Olu dzeltenumos iemaisa maltos lazdu riekstus.
  6. Mīklā iemaisa arī sviestu un rīvētu šokolādi. 5) Olu baltumus saputo stingrās putās un uzliek uz šokolādes krēma. Pāri pārsijā pārtikas cieti.
  7. Ar putojamo slotiņu visu iecilā. Mīklu liek veidnē.
  8. Torti 40 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Pēc tam izņem no cepeškrāsns, patur to vēl veidnē, tad izņem un atstāj, lai tā atdziest pilnībā.
  9. Sajauc Mascarpone sieru kopā ar espresso kafiju, krējumu un pūdercukuru.
  10. Uzsmērē krēmu uz tortes un uz 1 stundu ieliek aukstumā. Pa virsu uzkaisa kakao pulveri.
    P.S. Bērnu tortei espersso kafijas vietā ņem dzeramo šokolādi.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas