Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Atkauloti vistu šķiņķi tomātu un krējuma mērcē

2013. gada 30. aprīlis
Foto: Katrīna Dadzis
Man patīk improvizēt. Šo mērci nupat uztaisīju no produktiem, kuri man jau bija mājās. Nekas speciāli nebija jāpērk. Protams, var variēt ar zaļumiem, esmu likusi arī lokus, kas skaisti izskatās.
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo sīpolu, pārgriež uz pusēm, noliek guļus un griež pusriņķos. Liek dziļajā pannā ar vāku, uzlej padaudz eļļas (lai visa panna noklāta ar eļļu, par daudz jau nebūs), uzber garšvielas.
2. Nomizo divas ķiploka daivas un smalki sakapā, pievieno sīpoliem. Liek zem vāka uz lēnas uguns sutināties. Drīz būtu jāparādās izteikti labai smaržai. Vienu vai divas reizes apmaisa.
3. Uzliek vārīties katliņu ar tomātiem, lai pēc tam tos varētu nomizot.
4. Pa to laiku sagriež vistu gabaliņos. Ne pārāk sīkos, lai var just kumosu. Liek atsevišķā pannā ar vāku, uzlej eļļu, uzber garšvielas. Lai cepas uz vidējas uguns.
5. Nomizo tomātus, izņem serdes, sablenderē vienmērīgā masā, pievieno sīpoliem, kuri jau ir mīksti. Kamēr tomātu pasta uzsilst, var uzgriest lielāku uguni, bet pēc tam tāpat nogriež uz mazāko un turpina zem vāka sutināt. Pievieno pētersīļus.
6. Sarkano papriku sagriež apm. 1x1cm kubiņos, pievieno sīpoliem.
7. Gatavo vistu pievieno sīpoliem.
8. Izšķīdina miltu karoti ūdens glāzē (apm. 100ml ūdens), pielej klāt mērcei. Kārtīgi izmaisa.
9. Pievieno krējumu. Izmaisa.
10. Pievieno trešo ķiploka daivu.
11. Pēc garšas pievieno vēl sāli, piparus. Var arī Tex-Mex mērci vai čilli piparu pulveri, vai tml., ja patīk asāki ēdieni.
12. Pasniedz ar jebkurām piedevām, taču es ieteiktu makaronus vai rīsus.
13. Lai labi garšo! :)
Uz augšu